Bubamarci na televiziji

Objavljeno Posted in Bubamara

Starije skupine DV Osijek, podcentra Bubamara, posjetile su Hrvatsku televiziju, TV centar Osijek. U Šamačkoj 13 dočekala nas je gospođa Stela Sep, v.d. rukovoditelj. Nakon upoznavanja krenuli smo u obilazak.
Prvi nam se predstavio gospodin Bojan Draksler – snimatelj, koji nam je pokazao sve što kamera radi. Bili smo puni pitanja, a najviše nas se dojmila činjenica da svi skupa “stanemo u jednu tako malu napravu”.

Nakon upoznavanja s kamerom, gospođa Stela nas je odvela u studio. To je bio pravi šok. “Wooooooow. Nikad nisam mislio da bi u studiju bilo toliko kamera, svjetala i monitora” rekao je Lovro. U studiju smo se poigrali voditelja. Svatko se predstavio pred kamerom, rekao koliko ima godina i odakle dolazi, a to je kod djece izazvalo veliko oduševljenje.
U isto vrijeme, pola skupine je sve pratilo iz režije. Dozivali su prijatelje i odgojitelje preko telefonske veze. To je bilo “kao kad pričaš na mobitel – nekog čuješ al ga ne vidiš” rekla je Mila.
Potom smo se zamijenili. U režiji nas je dočekala gospođa Tanja Frik – realizatorica dnevnog programa. Naučili smo koje su sve njene zadaće te smo sami pokušali miksati sliku.
“Ovdje je predobro, ja bi isto mogao tako.” rekao je Ivano.
Nakon režije posjetili smo montažu. Gospodin Branimir Beck – montažer, pokazao nam je kako se slažu slike za neku emisiju ili prilog.
Na kraju smo upoznali gospođu Renatu Ostović – novinarku, koja nam je ispričala kako nastaje neki prilog ili televizijska priča i što su sve zadaci jednog novinara.
Nakon obilaska cijelog TV centra, naši domaćini su nas počastili u dvorani za sastanke. Domaćinima smo zahvalili pjesmom i pozdravili ih televizijskim pozdravom:
Do gledanja.

 

Odgojiteljica

Jelena Dragić