Čitajmo im!

Objavljeno Posted in Sjenčica

Uz Međunarodni dan volontera Mali poduzetnici volontirali su u Dječjem vrtiću Sjenčica te najmlađima čitali pjesme u cilju njegovanja čitalačke kulture.

 

 

Izdvajamo zapise dojmova Malih poduzetnika sa Poduzetničkih aktivnosti čitanja vrtićarcima:

U žutoj skupini:

Na Međunarodni dan volontera poticali smo najmlađe vrtićarce na čitanje. Čitali smo im šaljive pjesmice, a oni su slušali. Postavljali smo im pitanja. Poslije su vrtićarci pjevali pjesmice o Svetom Nikoli. Teta je vrtićarcima pokazala olovku koja se šiljila i koja se nije šiljila. Vrtićarcima je bilo lijepo i pjevali smo rođendansku pjesmu jednom vrtićarcu. Svi smo se zabavili.

 

Poduzetnci: Juraj i Petar

 

U zelenoj skupini:

Bili smo u vrtiću Sjenčica. Čitali smo vrtićarcima i postavljali pitanja. Bili smo u zelenoj skupini i crtali smo s njima. Vrtićarci su bili jako sretni i veseli. Svidjelo nam se što smo čitali. Voljeli bismo im opet čitati. Nama se jako svidjelo prije četiri godine kad su nama čitali. Mi smo mali poduzetnici 3.a i došli smo u vrtić kako bi vrtićarci zavoljeli čitanje.

 

Poduzetnici: Ida, Dimitrij i Ivano

 

U crvenoj skupini:

Išli smo u Dječji vrtić Sjenčica čitati vrtićarcima. Čitali smo im pjesmice. Dosta dugo im je trebalo da sjednu u krug, pa smo bili zabrinuti zbog vremena. Čitali smo i postavljali pitanja, a oni su odgovarali u glas. Nisu svi stigli nacrtati i predati nam crteže jer smo morali ići. Jedva čekamo sljedeće čitanje.

 

Poduzetnici: Bruna, Tena i Filip

 

U plavoj skupini:

Bili smo u vrtiću Sjenčica, u plavoj skupini. Čitali smo šaljive pjesme i postavljali pitanja. Vrtićarci su slušali pjesmice i odgovarali na pitanja, pa su crtali ono što im se najviše svidjelo. Zabavili smo se i nadamo se da ćemo ponovno posjetiti vrtić Sjenčica. U vrtić smo išli jer je Dan volontera.

 

Poduzetnici: Jona, Zara i Niko

 

U šarenoj skupini:

Najviše nam se svidjelo kad smo čitali. Bilo nam je lijepo. Nakon čitanja su nam vrtićarci priredili predstavu Regoča. U šarenoj skupini je veselo i zabavno. Djeca su kreativna i dobra. Bilo je super! Čitali smo Antuntuna, “G” i Jedna se mačka samo smijala. Htjeli smo im pokazati kako zavoljeti čitanje.

 

Poduzetnici: Gabrijela, Mia i Jakov

 

U bijeloj skupini:

5. 12. se obilježava Dan volontera. Nea i ja (Lia) smo išle u vrtić Sjenčicu u bijelu skupinu. Čitali smo im dvije pjesmice iz knjige Veseli zemljopis koji je napisao Zvonimir Balog. Pitali smo djecu nešto o pjesmama. Djeci je bilo zabavno i veselila su se našem dolasku. Bilo nam je super, prisjetili smo se naših vrtićkih dana i sretne smo što smo volontirale.

 

Poduzetnice: Lia i Nea