Dani otvorenih vrata

Objavljeno Posted in Vladislavci

U sklopu otovorenih vrata vrtića u podcentru Vladislavci provedene su brojne aktivnosti.

U posjeti nam je bila baka djevojčice iz skupine koja je djeci čitala svoje pjesme. Također je donijela spomenare koje je pisala u djetinjstvu. Djeca su ju s velikim zanimanjem slušala, pregledavala stare spomenare i tražila da im se pročita pokoja pjesmica.

Posjetili smo i reciklažno dvorište Unikoma gdje nam je gđa. Tihana Škugor održala ekološko-edukativnu radionicu. Ona je djecu na zabavan i interaktivni način upoznala sa primarnom selekcijom otpada i kompostiranjem. Cilj ove radionice bio je probuditi svijest kod djece o prednostima recikliranja te podjeli smeća na koristan i nekoristan otpad. Istog prijepodneva prošetali smo se uz obalu rijeke Drave, plovili kompom i družili u parku Zoo vrta.

U našem vrtiću održana je likovno- kreativna radionica koju je vodila gđa. Maja Salaj, kiparska dizajnerica  iz  Resaturatorskog zavoda. Djecu je  upoznala sa svojim zanimanjem te objasnila kako lijevati gips u kalupe i modelirati glinamolom. Svako dijete izradilo je životinju i portret od glinamola i izlilo gips u kalupe.

Lijep sunčan dan iskoristili smo za odlazak na piknik. Na sportskom terenu u blizini vrtića djeca su uživala u igri na igralima, društvenim igrama, nogometu, čitanju slikovnica ali i u voću koje su ponijeli od kuće.

Na kraju tjedna zajedno sa  podcentrom Zvončić  posjetili smo Zoološki vrt u Osijeku. U pratnji edukatorice obišli smo cijeli Zoo vrt te slušali zanimljivosti  o njegovim stanarima, uživali u lijepom vremenu i druženju s prijateljima iz Zvončića.