“Drama kao sredstvo komunikacije i uspostavljanja empatije” – Barcelona

Objavljeno Posted in ERASMUS +

U sklopu  Erasmus + projekta „Podizanje kvalitete inkluzivne prakse „ u Barceloni, održana je edukacija na temu “Drama kao sredstvo komunikacije i uspostavljanja empatije” koju su pohađale dvije odgojiteljice, Silvija Čutura iz podcentra Krijesnica i Matea Milovac  iz podcentra Kosjenka . Edukaciju je organizirao Anatolia Education and Consulting Erasmus+ KA1 Courses u trajanju od 20.01.2020. do 24.01.2020.

Ova edukacija doprinjela je stjecanju novih znanja  namjenjenjih odgojiteljima i učiteljima kroz dramske igre i sadržaje.

Program edukacije sastojao se od nekoliko modula kao što su uloga drame u integraciji i obrazovanju, razumjievanje važnosti drame, govor tijela te raznolike druge aktivnosti i teme .
Grupa koja je sudjelovala na ovoj edukaciji sastojala se od učitelja iz Truske i Italije te odgojiteljica iz Zagreba i Osijeka. Neprocjenjivo iskustvo edukacija kao što je ova jest upravo u razmjeni iskustava, znanja, dobre pedagoške praske te razmjene kontakata i daljnje međunarodne suradnje.

Stečeno znanje na edukaciji svakako će koristiti u daljnjem svakodnevnom radu te s velikom radošću biti preneseno našim kolegicama.