Igre vodom

Objavljeno Posted in ERASMUS +, Nevičica

I tijekom ljetnih mjeseci u podcentru Nevičica nastavljamo s aktivnostima u sklopu Erasmus+ projekta “Učenje na otvorenom” pa tako za boravka na dvorištu, pored uobičajenih sportskih i drugih motoričkih poticaja, kao kreativni pokretač koristimo vodu.

Aktivnosti s vodom vrlo su poticajne i atraktivne djeci svih uzrasta i, iako ih u pedagoškoj praksi provodimo kroz cijelu radnu godinu, vrijeme visokih temperatura idealno je za uklopiti ih u dnevni plan i program.

Mreže za leptire, šarene lopte, plastična ambalaža (bočice, čaše), kante i pluto čepovi samo su neki od ponuđenih rekvizita. Natjecateljski karakter pojedinih igara dodatno je podigao temperaturu u našem dvorištu i doveo atmosferu do usijanja zdušnim navijačkim pokličima i bodrenjem pojedinaca i ekipa.

Kako se trudimo djeci usaditi osjećaj zajedništva svi skupa slavimo pobjedu – nad dosadom. Jer nije nam bitno “mjesto na tablici” već dobra zabava, učenje kroz igru i prijateljstva koja stvaramo, a neka sklopljena u vrtiću njeguju se za cijeli život.