5. Međunarodni stručni i znanstveni skup na temu

Rani i predškolski odgoj i obrazovanje-izazovi i perspektive

5. međunarodni stručni i znanstveni skup održat će se 3. i 4. lipnja 2016. godine u Osijeku.
Organiziranjem ovoga skupa želimo potaknuti sve odgojitelje, stručne suradnike, ravnatelje i znanstvenike, ali i djelatnike u upravnim odjelima županija koji se bave teorijom i praksom odgoja i obrazovanja djece rane i predškolske dobi da sudjelovanjem u radu pridonesu sadašnjim i budućim temama ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja.
Pozivamo sve zainteresirane koji se bave teorijom i praksom odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi da sudjeluju u radu skupa i tako pridonesu obogaćivanju djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja.

 

Teme:
1. Suvremeno shvaćanje djeteta u funkciji cjelovitog razvoja
2. Prve tri su najvažnije
3. Dječji vrtić – mjesto kvalitetnih odnosa, suradnje i tolerancije
4. Partnerstvo i suvremeni diskurs roditeljskih kompetencija
5. Cjeloživotno obrazovanje u funkciji osiguranja kvalitete
6. Dokumentiranje u planiranju i oblikovanju kurikuluma dječjeg vrtića
7. Suvremeni pristupi u profesionalnom razvoju odgojitelja i stručnih djelatnika u
dječjem vrtiću
8. Profesionalizam u praksi vođenja iz perspektive odgojitelja i ravnatelja
9. Prava djeteta i demokratski odgoj u dječjem vrtiću
10. Inkluzija, različitosti i demokratske vrijednosti
11. Različite koncepcije ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja
12. Odgoj i obrazovanje za okoliš i održivi razvoj
13. Simbolički jezici djeteta i dječje stvaralačko izražavanje
14. Razumijevanje ekspresivnih potencijala djeteta u različitim medijima


Način rada ili sudjelovanja: Plenarna izlaganja, radionice, posteri, prikaz iskustava dobre prakse.

Cjelovita pozitivno recenzirana priopćenja bit će objavljena u zborniku radova.
Pozivamo sve zainteresirane da cjelovite lektorirane radove za zbornik (uključujući sažetak na hrvatskom i engleskom jeziku te ključne riječi) opsega do 7 stranica, u Microsoft Wordu za Windows, dostave najkasnije u elektronskom obliku kao dokument u privitku (attached ¬file) na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 4. travnja 2016. godine.

Prijave za 5. međunarodni stručni i znanstveni skup dostaviti do 13. svibnja 2016. godine na e-mail adresu Dječjeg vrtića Osijek Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kotizacija za sudjelovanje u radu skupa (zbornik radova i ostali radni materijali) iznosi 400,00 kuna po sudioniku, a uplaćuje se na broj računa HR68 2360000-1101808275 model 02 kod Zagrebačke banke s naznakom “Stručni skup”.

Osiguranje smještaja svaki sudionik dogovara sam, izravno na hotel Hotel Waldinger, Županijska ulica 8, 31000 Osijek, Hrvatska, telefon: +385 (31) 250 450; Fax: +385 (31) 250 453; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Pansion Strossmayer, J. J. Strossmayera 11, 31000 Osijek, Hrvatska, Telefon/Fax:031 283 310; e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sve informacije za sudjelovanje u znanstvenom i stručnom skupu mogu se dobiti u Dječjem vrtiću Osijek, Vij. Ivana Meštrovića 7, na telefon 031/204-709 i 099 382 83 54, putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., na web-stranici na adresi www.vrticiosijek.hr ili na web-stranici na adresi http://web.foozos.hr/ Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti


Radujemo se Vašem dolasku na 5. međunarodni stručni i znanstveni skup “Rani i predškolski odgoj i obrazovanje – izazovi i perspektive”.


Dječji vrtić Osijek i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti