• 66
    66
    U Dječjem vrtiću Osijek, 4., 5. i 6. listopada 2017. odgojitelji i stručni suradnici su sudjelovali u edukaciji Rastimo zajedno plus u organizaciji HURID - Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu. 
    Kvalitetnom i stručnom edukacijom stručnih djelatnika prvenstveno radi olakšavanje uloge roditeljstva u najboljem interesu djeteta i podrška roditeljima najmlađe djece s teškoćama u razvoju.
    Svrha Programa radionica s roditeljima „Rastimo zajedno Plus“ je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti i roditelja i djeteta
     

Opširnije...

Dječji vrtić Osijek i Medicinski fakultet Osijek povodom obilježavanja Tjedna mozga od 13. do 17. ožujka 2017. su organizirali radionice u podcentrima Ivančica i Mak za djecu, roditelje i odgojitelje te su stručnjaci održali predavanja za stručne djelatnike (odgojitelje i stručne suradnike) u prostorima upravne zgrade Dječjeg vrtića.

Opširnije...

 
 
  Dana 16. veljače 2017. organiziran je stručni skup za Brodsko-posavsku, Vukovarsko-srijemsku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku županiju u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Dječjeg vrtića Osijek na temu:
Uloga odgojitelja mentora za uvođenje u rad i stručno osposobljavanje odgojitelja pripravnika.
Na stručnom skupu sudjelovalo je 60-tak odgojitelja mentora koji su mogli svoja znanja i kompetencije mentora potvrditi, osnažiti i refleksivno promišljati nakon održanog predavanja i aktivnim sudjelovanjem na stručne radionicama više savjetnice za predškolski odgoj Luje Zamečnik i voditeljice stručnim radionica odgojitelja savjetnika Jelice Katić (iz Predškolske ustanove Radosno djetinjstvo) i odgojitelja savjetnika Vanje Zanze (iz Dječjeg vrtića Osijek).

Opširnije...

Dana 10. siječnja 2017. u prostorima Dječjeg vrtića Osijek u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, viša savjetnica za predškolski odgoj Luja Zamečnik, prof. i ravnateljica Svjetlana Takač, prof. i ove su godine pripremile međužupanijski stručni skup za odgojitelje pripravnike u predškolskim ustanovama brodsko-posavske, osječko-baranjske, požeško-slavonske, vukovarsko-srijemske i virovitičko-podravske županije.Na međužupanijskom stručnom skupu sudjelovalo je 80 odgojitelja pripravnika i odgojitelja u zvanju savjetnik i odgojitelj mentor.

Opširnije...

Privitci:
Preuzmite ovu datoteku (Izvješće.pdf)Izvješće229 kB

Dana 3. i 4. lipnja 2016. godine održan je 5. međunarodni stručni i znanstveni skup na temu "Rani i predškolski odgoj i obrazovanje - izazovi i perspektive".Skup je organizirao Dječji vrtić Osijek pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka te Agencije za odgoj i obrazovanje  u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.Povod organiziranja skupa je obljetnica i tradicija Dječjeg vrtića Osijek, za osiguranjem stručnog usavršavanja odgojitelja i stručnih suradnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Republike Hrvatske.