Dječji vrtić Osijek i Medicinski fakultet Osijek povodom obilježavanja Tjedna mozga od 13. do 17. ožujka 2017. su organizirali radionice u podcentrima Ivančica i Mak za djecu, roditelje i odgojitelje te su stručnjaci održali predavanja za stručne djelatnike (odgojitelje i stručne suradnike) u prostorima upravne zgrade Dječjeg vrtića.

Program u sklopu Tjedna mozga:

 RADIONICE 

1.            PODCENTAR IVANČICA

                 Naziv radionice: „Gdje je mozak?“

Voditelji radionice: dr.sc. Senka Blažetić i studenti Odjela za biologiju: Nikolina Bradarić, Dajana Kujundžić, Petra Anić, Antonia Oršulić, Domagoj Šimatović

                Naziv radionice: „Izrada senzomotoričkih igračaka za djecu“

Voditelji radionice: Odgojiteljice Nada Vaci i Lidija Prašnikar

 

2.            PODCENTAR MAK

               Naziv radionice: „Zašto imamo mozak?“

Voditelji radionice: dr.sc. Senka Blažetić i studenti Odjela za biologiju: Nikolina Bradarić, Dajana Kujundžić, Petra Anić, Antonia Oršulić, Domagoj Šimatović

 

3.            PREDAVANJA – STRUČNI SKUP ZA ODGAJATELJE;

  17. ožujka 2017 (petak) u 17:30 do 19:30 u  Dječjem vrtiću Osijek, Vij. Ivana Meštrovića 7 za 200 odgojitelja i stručnih suradnika održana su predavanja u sklopu teme tjedna:

1.            Prof.dr.sc. Marija Heffer: „Rođeni za maženje i učenje“

2.            Doc.dr.sc. Irena Labak: „Učimo od prve!“

3.            Dr.sc. Ana Babić Čikeš: „Razvoj emocionalne inteligencije u predškolskoj dobi“

4.            Dr.sc. Senka Blažetić: „Gle tko to govori – priča koja počinje osmjehom“

 

    Ovim putem zahvaljujemo Medicinskom fakultetu u Osijeku što su nesebično pružili priliku djeci, roditeljima i odgojiteljima da upoznaju područje razvoja koje je izuzetno važno za rad s predškolskom djecom 1 do 3 godine života. Nadamo se da ćemo također zajedno obilježiti i 17. tjedan mozga iduće godine.