Po "Ivančica"
I.Tijardovića 4
31 000 Osijek
Voditeljica: Irena Sokolović
Telefon:031/506-140

4

4
U podcentru ''Ivančica'' proveden je još jedan ciklus radionica za roditelje ''Rastimo zajedno''. U radionice je bilo uključeno 12- ero roditelja iz podcentara ''Mak'' i ''Ivančica'', a voditeljice su bile Katica Pecnik, prof. pedagog, Mirjana Malčić, odgojitelj mentor i Nada Vaci, prof. predškolskog odgoja.
Roditelji su prisustvovali na 11 radionica na kojima su stekli nove spoznaje o roditeljstvu u najboljem interesu djeteta te, kako sami kažu, dobili potvrdu da mnogo toga rade dobro, spoznali što mogu bolje i dobili ohrabrenje i vjetar u leđa da nastave dalje u pravom smjeru.

Opširnije...

4

4
U četvrtak, 12. svibnja 2017., u posjet nam je došla policija. Djeca su imala priliku ''iz prve ruke'' upoznati zanimanje policajac te koju sve opremu policajci koriste, uključujući i policijsko vozilo.
Također su od policajca i policajki, u skladu sa svojim dobnim mogućnostima, učili o osnovnim pravilima ponašanja u prometu, ne samo kao pješaci, nego i kao vozači – bicikala, tricikala i guralica.
Policajci su za djecu pripremili mali poligon gdje su djeca imala priliku isprobati naučeno. Bilo je to jedno vrlo zanimljivo iskustvo učenja kroz igru i odličnu zabavu.

Opširnije...

Završio je jesenski ciklus radionica ''Rastimo zajedno'' koji su polazili roditelji djece iz objekata Mak i Ivančica. Kako je program namijenjen svim roditeljima, a ne samo onima čija djeca idu u vrtić, bilo je i roditelja čija djeca još nisu uključena u predškolsku ustanovu. 
Po završetku ciklusa možemo reći kako su ostvareni glavni ciljevi Programa, a to su razmjena ideja među polaznicima, bolje upoznavanje sebe kao roditelja te upoznavanje sa znanstvenim stajalištima o roditeljstvu na dobrobit roditelja i djeteta.

Opširnije...

RADIONICE ZA RODITELJE ''RASTIMO ZAJEDNO''
U PO Ivančica, u četvrtak, 20. listopada 2016., započeo je novi ciklus radionica za roditelje Rastimo zajedno.
Ciklus radionica uključuje 11 susreta po 2 sata 1 x tjedno, a odvijat će se četvrtkom.

Ovaj Program namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života.
Svrha Programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.
Glavni cilj Programa je stvoriti poticajno okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima:
razmjenjuju ideje
upoznaju bolje sebe kao roditelja
doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu
upoznaju se sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta te o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.

Prvi susret protekao je u ugodnoj atmosferi. Osmjesi na licima roditelja i njihova aktivna uključenost, kao i pozitivne povratne informacije kojima su ''ocijenili'' prvu radionicu govore u prilog tome da će i ovaj ciklus radionica, kao i prethodni ciklusi, biti uspješni i korisni te nam omogućiti da zaista ''rastemo zajedno''.

 

ivancica 1

ivancica 1
„Dječji vrtić je mjesto življenja, igre i učenja djece i odraslih, otvoren je i fleksibilan. Njegova je cjelokupna organizacija usklađena s potrebama djeteta. Upravo organizacija dječjeg vrtića, prostorna, vremenska i pedagoška, na mikro i makro razini reflektira se na odgojni proces i razvoj djeteta. Stoga je vrtićko okruženje jedna od temeljnih varijabli institucijskog predškolskog konteksta.“(V. Mlinarević)

Rad odgojitelja u dječjim jaslicama danas je vrlo odgovorna uloga temeljem raznih istraživanja o područjima - „prve tri su najvažnije“.

Opširnije...