Po "Jaglenac"
Krstova 99a
31 000 Osijek
Voditeljica: Margita Cvitić
Telefon:031/504-830

1

1
Godišnje doba Proljeće nosi sa sobom brojne promjene u prirodi - njezino buđenje, mogućnosti za raznolike aktivnosti djece te smo ga mi odlučili dočekati ostvarivši suradnju sa Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.
Na njihov poziv i prijedlog o posjeti knjižnici povodom Dana voda, odgovorili smo pozitivno, sa puno entuzijazma i odazvali se.
Hrabro i veselo koračali smo do zgrade Fakulteta gdje su nas dočekale djelatnice knjižnice: Nikolina Milanović, mag.kulturologije, i Ljubica Nedić, prof.hrvatskog jezika i književnosti. Uvele su nas u prostor knjižnice i čitaonice gdje su prezentirale edukativni program.

Opširnije...

2

2
Kroz prezentaciju smo prikazali razloge rada s roditeljima na ovakav način:
• Partnerski odnosi roditelja i odgojitelja značajan su čimbenik u odrastanju djeteta u cjelovitu osobu.
• Cilj koji smo stavile pred sebe je stvarati suradničku povezanost između odgojne institucije i obitelji.
• Jedno od mjerila kvalitete ustanove upravo je mogućnost i način sudjelovanja roditelja u radu i organizaciji predškolske ustanove.
• Kvalitetna suradnja s roditeljima naš je prioritetni zadatak, jer imamo zajedničku misiju -zdravo, znatiželjno, sretno i veselo dijete.

Opširnije...

SnapShot22

SnapShot22
Dana 13. prosinca 2017. g. u 18:00 sati u dječjem kazalištu Branka Mihaljevića održan je 15. igrokaz u sklopu projekta „Roditelji djeci“ PO „Jaglenac“ pod nazivom „Smjena Djeda Božićnjaka“.
Nakon dva mjeseca redovitih proba dva puta tjedno roditelji su ponovno potvrdili svoju sposobnost i svojom glumom uljepšali nadolazeće blagdane djeci polaznicima našeg vrtića.
Devet roditelja uvježbalo je deset uloga – glumili su, pjevali, plesali – u igrokazu „Smjena Djeda Božićnjaka“, te se predstavili djeci, njihovim roditeljima, sestrama, braći na daskama dječjeg kazališta Branka Mihaljevića poput pravih profesionalnih glumaca.

Opširnije...

3

3
Kroz svakodnevne neobavezne razgovore s bakama i djedama saznali smo da bi i oni željeli biti uključeni u aktivnosti svojih unučića, a ne samo da izigravaju „taksi servis“. Pomisli na bake i djede sa sijedom kosom, pogrbljenim leđima, štapom u ruci, duboko izbrazdanom čelu stereotipi su koji odavno nisu aktualni. Oni su danas sve mlađi, većinom još uvijek zaposleni, ali jako željni pažnje! U dogovoru s djecom i roditeljima odlučile smo ih pozvati na prijepodnevno aktivno druženje s unučadi. I tako već 15 godina!

Opširnije...

2

2
Dana 13. prosinca 2017. u jutarnjim satima naš vrtić je trebao posjetiti osječki gradonačelnik gdin. Ivan Vrkić sa suradnicima i tom prigodom sudjelovati u božićnom domjenku s djecom i djelatnicama vrtića, voditeljima ostalih vrtića, ravnateljicom i stručno-pedagoškom službom Dječjeg vrtića Osijek, te ostalim gostima. Poradi poslovnih obveza i spriječenosti isti nije nazočio navedenom događaju, već je kao izaslanik došao gdin. Davor Brust. Tom prigodom je pozdravio sve nazočne, djecu i djelatnike, te potom voditeljici uručio poklon - fotoaparat za potrebe PO „Jaglenac“.

Opširnije...

3

3
Na prošlogodišnjem MDF-u izloženi su i likovni radovi, točnije zastavice, s autoportretima starije „B“ skupine PC „Jaglenac“ – njih ukupno 9 komada.
Tijekom trajanja festivala iste su bile izložene na šibenskim ulicama zajedno sa zastavicama koje su stigle iz cijele RH, ali jedine iz Osijeka na čega smo jako ponosni.

Opširnije...

12

12
Odgojiteljsko vijeće je prikaz sad već tradicionalnog druženja „Baka i djeda sa mnom u vrtiću“. Cilj radionice je bio prikazati svrhu pozivanja baka i djeda u vrtić, a to je prvenstveno razvoj socijalne komunikacije i osjetljivosti u međugeneracijskoj suradnji unučadi s bakama i djedama, te utjecaj na formiranje vrijednosnih stavova i osobina ličnosti.

Opširnije...

5

5
Dječji vrtić Osijek PC Jaglenac posjetile su Semeljačke snaše s ciljem prikaza tradicijskog načina bojanja jaja s voskom. Tom prilikom održale su i istu takovu radionicu s djecom.
Radionica je bila vrlo dobro prihvaćena, a gošće su s puno truda i strpljenja sve odradile profesionalno na čemu smo im jako zahvalni. Radujemo se nekoj novoj suradnji.

Opširnije...

4

4
U dogovoru s roditeljima dječaka T.B. iz naše skupine razgovarali smo s njegovom tetom Tinom Koprivnjak koja nam je omogućila odlazak na stadion osječkog prvoligaša NK „Osijeka“.

Opširnije...