Po "Josipovac"
M.Marulića 18a
31 221 Josipovac
Voditeljica: Irena Vajak Rumbak
Telefon:031/354-000

 

 

DV Josipovac nalazi se u predgrađu grada Osijeka u naselju Josipovac po kojem je i dobio ime.
Građen je uz crkvu Sv. Luke, a otvoren je u rujnu 2001. godine, što ga čini najnovijim vrtićem opremljenim po najvišim pedagoškim standardima.
U vrtiću ima osam odgojnih skupina od kojih su dvije jasličke, a jedna vjerska. Svaku odgojnu skupinu vode dvije odgajateljice, a među kojima su i dvije časne sestre.
Od kraćih programa u vrtiću se trenutno provode engleski jesik (u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Osijek) te folklorna radionica koju vode odgojiteljice iz vrtića. Vrtić redovno surađuje s roditeljima organizirajući razne radionice, osnovnim školama (u provođenju Građanskog odgoja), Župnim uredom te cijelom lokalnom zajednicom.

6

6
18. studenog 2017. u podcentru Josipovac - Dječjeg vrtića Osijek dostojanstveno smo obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.
Paljenjem svijeća ispred vrtića odali smo počast svim onima koji su stradali braneći Vukovar i Domovinu.
Kroz odgojno-obrazovni rad djeci smo na primjeren način približile tragičnu prošlost grada Vukovara.
Slikanjem i crtanjem vukovarskog vodotornja, postavljanjem izložbi izrazili smo svoje najdublje poštovanje.
Roditelji su se uključili donošenjem lampiona.

Opširnije...

7

7
Vatrogasci vatrogasne postaje Donji grad Osijek, svojim dolaskom razveselili su djecu  vrtića Josipovac. Dana 06.11.2017. posjetili su vrtić vatrogasnim vozilom. Inicijator susreta bio je djed djevojčice N. R., iz vjerske skupine „Pužići“ koji je izrazio želju predstaviti se djeci svojim zanimanjem. Uz edukativno predstavljanje zanimanja „vatrogasac“ djeca su dobila mogućnost upoznati opremu kojom se oni koriste, upoznati sadržaj vatrogasnog vozila, čuti zvuk sirene, postavljati pitanja, a na dar su dobili i radne listiće Vatrogasac. Zahvalivši se vatrogascima na njihovom posjetu otkrili smo da pojedina djeca žele biti vatrogasci kada porastu.

Opširnije...

5reg

5reg
Na regionalnom susretu osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, koji se održao u župi sv.Luke u Josipovcu 05.11. 2017., a na poziv župnika vlč. Dejana Henčića, sudjelovala je i vjerska skupina Dječjeg vrtića Osijek, podcentra Josipovac.

Opširnije...

1

1
U petak, 27. listopada u podcentru Josipovac, Dječjeg vrtića Osijek održana je Jesenska svečanost.
Kao svake godine jesen nam nudi bogatstvo mogućnosti za igru i rad s djecom. Odgojiteljice i djeca marljivo su pripremale razne aktivnosti, te manji dio toga mogao se vidjeti upravo u svečanom programu.

Opširnije...

4

4
Kako to izgleda u odrastanju djece, moglo se uvjeriti 110 mališana josipovačkog vrtića gledajući predstavu u režiji Dubravke Crnojević Carić „Ah , ta današnja djeca“.

Opširnije...

12

12
Dana 13.10.2017. u Dječjem vrtiću Osijek, podcentar Josipovac održana je svečanost Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje.

Opširnije...

auto2

auto2
Prateći interes djece za zanimanja njihovih roditelja kao i omiljenu igru automobilima planiran je i realiziran posjet autoservisima roditelja dječaka Luke Arnauta i Marina Kelemena.

Opširnije...

folklor2

folklor2
U sklopu Dana otvorenih vrat Dječjeg vrtića Osijek podcentra Josipovac upriličen je javno-kulturni nastup folklorne skupine našeg vrtića.
25.5.2017 u 17.30 min. u zvucima tamburice, pjesme i plesa mogli su uživati roditelji, djeca, gosti, te slučajni prolaznici. Folklorni nastup obogaćen je uključivanjem KUD-a Josipovac.

Opširnije...

2zoo

2zoo
11. svibnja 2017. organiziran je poludnevni izlet starije A1 i starije B skupine.
Četrdeset i devetero djece moglo je uživati u ljepotama Osječkog zoološkog vrta. Vožnja autobusom, druženje i novi poticaji razveselili su djecu toga dana.

Opširnije...