Po "Josipovac"
M.Marulića 18a
31 221 Josipovac
Voditeljica: Irena Vajak Rumbak
Telefon:031/354-000

 

 

DV Josipovac nalazi se u predgrađu grada Osijeka u naselju Josipovac po kojem je i dobio ime.
Građen je uz crkvu Sv. Luke, a otvoren je u rujnu 2001. godine, što ga čini najnovijim vrtićem opremljenim po najvišim pedagoškim standardima.
U vrtiću ima osam odgojnih skupina od kojih su dvije jasličke, a jedna vjerska. Svaku odgojnu skupinu vode dvije odgajateljice, a među kojima su i dvije časne sestre.
Od kraćih programa u vrtiću se trenutno provode engleski jesik (u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Osijek) te folklorna radionica koju vode odgojiteljice iz vrtića. Vrtić redovno surađuje s roditeljima organizirajući razne radionice, osnovnim školama (u provođenju Građanskog odgoja), Župnim uredom te cijelom lokalnom zajednicom.

auto2

auto2
Prateći interes djece za zanimanja njihovih roditelja kao i omiljenu igru automobilima planiran je i realiziran posjet autoservisima roditelja dječaka Luke Arnauta i Marina Kelemena.

Opširnije...

folklor2

folklor2
U sklopu Dana otvorenih vrat Dječjeg vrtića Osijek podcentra Josipovac upriličen je javno-kulturni nastup folklorne skupine našeg vrtića.
25.5.2017 u 17.30 min. u zvucima tamburice, pjesme i plesa mogli su uživati roditelji, djeca, gosti, te slučajni prolaznici. Folklorni nastup obogaćen je uključivanjem KUD-a Josipovac.

Opširnije...

2zoo

2zoo
11. svibnja 2017. organiziran je poludnevni izlet starije A1 i starije B skupine.
Četrdeset i devetero djece moglo je uživati u ljepotama Osječkog zoološkog vrta. Vožnja autobusom, druženje i novi poticaji razveselili su djecu toga dana.

Opširnije...

5

5
Dana 1.6.2017. u podcentru Josipovac Dječjeg vrtića Osijek u dopodnevnim satima održana je Slikarska kolonija. Djeca su uživala slikajući na otvorenom te su istraživala nove načine izražavanja svojih doživljaja putem boja.

Opširnije...

2

2
31.5.2017. Svjetski dan sporta. I dok su mlađe skupine obilježavale taj dan u vrtić jedanaestero djece i njihove odgojiteljice predstavljali su vrtić Josipovac sudjelujući u Maloj Olimpijadi na nogometnom igralištu „Elektre“.

Opširnije...

U posjet dječjem vrtiću Josipovac stigla su nam braća glazbenici, Marijan i Gabriel Gaiger, koji su inače rodom iz Višnjevca, ali žive u Beču gdje pohađaju glazbenu školu. Svojim razigranim repertoarom, svojevrsnim miksom klasične glazbe i vrtićkih pjesama, stvorili su vedru i rasplesanu atmosferu i razveselili djecu koja su vidno uzivala gledajući i slušajući zvuke gitare i violine.

Ovo je bio njihov drugi nastup u našem vrtiću.Iako je od tada prošlo mnogo godina, poručili smo im "čekamo vas i nekom drugom prilikom".Svima veliko hvala.

U srednjoj skupini „Ribice“ proveli smo projekt „Sve je lako kad si zdrav“, kroz koji su djeca osvijestila važnost pravilnog odnosa prema svome zdravlju kao i zdrave ishrane te tjelesnog vježbanja.
U suradnji s roditeljima djeca su donosila knjige i enciklopedije o ljudskom tijelu, RTG slike, praznu ambalažu lijekova, sanitetske materijale (sterilne zavoje, injekcije, infuzijske materijale, maske za usta, kape i zaštitne papučice...) te smo tako i oformili centar aktivnosti „Kod liječnika“, u kojem su se djeca svakodnevno igrala (bolnice, liječnika, bolesnika, medicinske sestre i tehničara te su liječili jedni druge, ali i bolesne lutke).
Kroz nekoliko tjedana i brojne aktivnosti djeca su istraživala ljudsko tijelo, organe, kosti (uspoređivali su RTG snimke s plastičnim kosturom kojeg smo također imali), izmjenjivali se u ulogama, precrtavali sebe na veliki format papira i crtali organe, modelirali od plastelina ljudske organe, izradili od kartona RTG uređaj...

Opširnije...