Po "Josipovac"
M.Marulića 18a
31 221 Josipovac
Voditeljica: Irena Vajak Rumbak
Telefon:031/354-000

 

 

DV Josipovac nalazi se u predgrađu grada Osijeka u naselju Josipovac po kojem je i dobio ime.
Građen je uz crkvu Sv. Luke, a otvoren je u rujnu 2001. godine, što ga čini najnovijim vrtićem opremljenim po najvišim pedagoškim standardima.
U vrtiću ima osam odgojnih skupina od kojih su dvije jasličke, a jedna vjerska. Svaku odgojnu skupinu vode dvije odgajateljice, a među kojima su i dvije časne sestre.
Od kraćih programa u vrtiću se trenutno provode engleski jesik (u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Osijek) te folklorna radionica koju vode odgojiteljice iz vrtića. Vrtić redovno surađuje s roditeljima organizirajući razne radionice, osnovnim školama (u provođenju Građanskog odgoja), Župnim uredom te cijelom lokalnom zajednicom.

6

6
Dobre vile, čarobnjake, vještice, kraljeviće, princeze i kraljice…moglo se vidjeti 9.2.2018. u podcentru Josipovac Dječjeg vrtića Osijek.
Nakon predstavljanja maski uslijedio je maskenbalski ples. Devet skupina družilo se i plesalo zajedno te uživalo u krafnama koje su priredile toga dana naše vrijedne domaćice. Na kraju kostimirana djeca i njihove odgojiteljice izašli su u šetnju obližnjim ulicama.

Opširnije...

5

5
Božićno vrijeme u vrtiću Josipovac proteklo je uz brojna događanja, aktivnosti djece, roditelja i odgojitelja.
6. prosinca Sveti Nikola bio je i u DV Osijek, podcentru Josipovac. Djeca su ga dočekala u vedroj atmosferi te su se uzajamno darivali, oni njega pjesmom a on njih mandarinama. O njemu su se posebno zanimala i proširila svoja znanja djeca vjerske skupine putem različitih poetskih i proznih sadržaja, kao i priča koje su im prenijeli članovi njihovih obitelji. Nakon raspjevanog susreta uslijedilo je zajedničko fotografiranje od najmlađih skupina do najstarijih, te su djeca mogla osjetiti i doživjeti ljepotu raznolikosti sadržaja naših blagdanskih običaja, tradicije i kulture.

Opširnije...

6

6
18. studenog 2017. u podcentru Josipovac - Dječjeg vrtića Osijek dostojanstveno smo obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.
Paljenjem svijeća ispred vrtića odali smo počast svim onima koji su stradali braneći Vukovar i Domovinu.
Kroz odgojno-obrazovni rad djeci smo na primjeren način približile tragičnu prošlost grada Vukovara.
Slikanjem i crtanjem vukovarskog vodotornja, postavljanjem izložbi izrazili smo svoje najdublje poštovanje.
Roditelji su se uključili donošenjem lampiona.

Opširnije...

7

7
Vatrogasci vatrogasne postaje Donji grad Osijek, svojim dolaskom razveselili su djecu  vrtića Josipovac. Dana 06.11.2017. posjetili su vrtić vatrogasnim vozilom. Inicijator susreta bio je djed djevojčice N. R., iz vjerske skupine „Pužići“ koji je izrazio želju predstaviti se djeci svojim zanimanjem. Uz edukativno predstavljanje zanimanja „vatrogasac“ djeca su dobila mogućnost upoznati opremu kojom se oni koriste, upoznati sadržaj vatrogasnog vozila, čuti zvuk sirene, postavljati pitanja, a na dar su dobili i radne listiće Vatrogasac. Zahvalivši se vatrogascima na njihovom posjetu otkrili smo da pojedina djeca žele biti vatrogasci kada porastu.

Opširnije...

5reg

5reg
Na regionalnom susretu osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, koji se održao u župi sv.Luke u Josipovcu 05.11. 2017., a na poziv župnika vlč. Dejana Henčića, sudjelovala je i vjerska skupina Dječjeg vrtića Osijek, podcentra Josipovac.

Opširnije...

1

1
U petak, 27. listopada u podcentru Josipovac, Dječjeg vrtića Osijek održana je Jesenska svečanost.
Kao svake godine jesen nam nudi bogatstvo mogućnosti za igru i rad s djecom. Odgojiteljice i djeca marljivo su pripremale razne aktivnosti, te manji dio toga mogao se vidjeti upravo u svečanom programu.

Opširnije...

4

4
Kako to izgleda u odrastanju djece, moglo se uvjeriti 110 mališana josipovačkog vrtića gledajući predstavu u režiji Dubravke Crnojević Carić „Ah , ta današnja djeca“.

Opširnije...

12

12
Dana 13.10.2017. u Dječjem vrtiću Osijek, podcentar Josipovac održana je svečanost Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje.

Opširnije...

auto2

auto2
Prateći interes djece za zanimanja njihovih roditelja kao i omiljenu igru automobilima planiran je i realiziran posjet autoservisima roditelja dječaka Luke Arnauta i Marina Kelemena.

Opširnije...