PO "Kosjenka"

Ulica Kralja Petra Svačića 36a

31000 Osijek

Voditeljica: Danijela Matešić

Telefon: 031/580-286

4

4
U sklopu tjedne teme o kućnim ljubimcima, djeca srednje skupine 'Sovice' zajedno s odgojiteljicama Petrom i Sanjom posjetili su trgovini za kućne ljubimce Pet centar, koja se nalazi u neposrednoj blizini vrtića, kako bi djeca i uživo upoznala neke vrste koje su uobičajeni ljubimci u našim krajevima.
Ondje su nas vrlo ljubazno dočekali voditelj trgovine Hrvoje i dežurna veterinarka Biljana.

Opširnije...

5

5
Navike koje dijete stekne u vrtiću imaju snažan utjecaj na njegov daljnji život. Jedne od njih su i usvajanje higijenskih navika kojima čuvamo svoje zdravlje ali i zdravlje drugih oko nas. One imaju odgojni, kulturološki i zdravstveni značaj.
U sklopu našeg projekta na temu zdravlja kroz aktivnosti koje smo proveli proširili smo znanje o zdravoj prehrani, našem tijelu i zubima.

Opširnije...

U sklopu Dana kruha i tjedna zahvalnosti za plodove zemlje, dana 14.10.2016. DV "Kosjenka" posjetio je Kukuruzni labirint na lijevoj obali Drave.

Na ulazu ovog nadasve zanimljivog kompleksa dočekalo nas je ljubazno i nasmiješeno osoblje, 1km dugačak labirint i improvizirano  dječje kazalište na otvorenom i predstava  “Mačak u čizmama “. Većina djece je prvi puta vidjela biljku kukuruza, a na ulazu u labirint stoji natpis “DOBRODOŠLI U RABILINT”.

Prolazeći kroz labirint naučili smo o  vrstama kukuruza ,  saznali na kojem kontinentu jedino ne raste ,  odakle potječe  i koja je veza između Indijanaca i kukuruza.

Djeca su se igrala  penjući se na veliku balu slame,  odmarali u indijanskom šatoru i za kraj se počastili kokicama…

Na odlasku su poželjeli ponovo se vratiti i "izgubiti" u labirintu što nije isključeno da ćemo i učiniti - slijedeće pedagoške godine.

Kroz pedagošku godinu aktivnostima pratimo kalendarska zbivanja od kojih navodimo tek njih nekoliko.

Obilježili smo mjesec knjige posjetom dječjeg odjela Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek u kojoj nam je knjižničarka otvorila jedan potpuno novi svijet - svijet bajki, mašte.

Otjerali smo zimu maskama na temu "Bilo jednom..." i ponovno otputovali u taj isti svijet mašte i bajkovitih likova.

 

Posjetili smo i vatrogasce koji su nam svesrdno pojasnili kako izgleda jedan aktivni dan u svijetu tako plemenitih ljudi.

A na obiteljskom gospodarstvu Orlov put dobro smo se zabavili učeći o životinjama i uzgoju voća i povrća te njihovoj preradi čime se na ovom gospodarstvu bave.

 

Trudimo se biti raznovrsni i aktualni, pa tako među ponuđenima svako dijete pronađe svoju omiljenu aktivnost.

 

U našem objektu pored redovnih odgojnih skupina djeluje i skupina djece s teškoćama u razvoju.

Ona su svakodnevno u interakciji kako sa stručnim i pomoćnim osobljem vrtća tako i sa djecom iz svih skupina.

Osim sudjelovanja u organiziranim aktivnostima u prostoru vrtića razvili smo izvrsnu suradnju sa Centrom za odgoj i obrazovanje Ivan Štark te smo ih u sklopu te suradnje i posjetili. Također smo posjetili i gradske bazene obzirom da surađujemo sa i Športskim objektima.

Djeca uživaju u svakom danom poticaju pa su ih tako i ova dva izleta iznimno razveselila i obogatila njihov spoznajni i emocionalni segment življenja.

Evo i nekoliko fotografija sa navedenih druženja.