6

6
U četvrtak, 8.veljače 2018. u našem vrtiću djeca su uživala u „Maskenbalu“. I ove godine održane su sportske igre pod maskama u dvorani našeg vrtića. Maškare su se natjecale u slijedećim sportskim disciplinama:
„Obuci stolicu“, „Tko će prije zalijepiti loptice“, „Utrke parova s balonima“, Štafetne utrke s balonima(provuci balon iznad glave, provuci balon između nogu), „Tko će prije složiti klauna“, „Tko će prije nanizati tuljke“, i „Tko će više ubaciti loptica“.
U veselim sportskim igrama sudjelovala su djeca iz svih skupina. Nakon sportskih igara i plesa pod maskama počastili smo se i slatkim krofnama. {gallery}Latica/Igre{(gallery}

Po "Latica"
Vijenac Augusta Cesarca 15 a
31 000 Osijek
Voditeljica: Mirela Svirać
Telefon:031/375 233 

Dječji vrtić Latica nalazi se u kružnom naselju A. Cesarca neposredno u blizini OŠ „Vladimir Becić“ u gradskoj četvrti Gornji grad. Na vlastitom parkiralištu omogućen je siguran dovoz i odvoz djece u vrtić. Na velikom ograđenom travnatom dvorištu prepunom različitog drveća omogućen je boravak djece na zraku tijekom sva četiri godišnja doba. Kada vremenski uvjeti ne dozvoljavaju boravak na zraku potrebu djece za kretanjem i tjelesnima aktivnostima zadovoljavamo u velikoj sportskoj dvorani u sklopu vrtića obogaćenoj sportskim rekvizitima. Djeca se mogu prema interesima uključivati i u kraće programe u obliku sportskih igraonica(nogomet, košarka, mažoretkinje, gimnastika) i učenje engleskog jezika. Dugogodišnji smo organizatori Turnira u malom nogometu dječjih vrtića (od 2000.g.) i promičemo subkulturu ponašanja na sportskim terenima. Pratimo sva važna sportska natjecanja ( Grand prix Osijek „Osjeti gimnastiku“, Pannonian Challeng, Olimpijadu, Svjetsja i Europska prvenstva).
Poticajno okruženje za učenje omogućuju odgojitelji u suradnji s roditeljima i širom i užom lokalnom zajednicom: Dječje kazalište „B. Mihaljević“, GISKO, Glazbena škola „F Kuhač“, Školski športski savez grada Osijeka, Muzej, Galerija, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Osijek, Športski klubovi i društva, Osnovne škole i dr.
Sudjelujemo na sportskim natjecanjima Male olimpijade, Olimpijskom festivalu, Košarkaškom turniru, Maloj klizaljci. Sudjelujemo u projektu Školskog sportskog saveza grada Osijeka „Škola klizanja“ i „Programa navikavanja na vodu“. Kroz sportske aktivnosti obilježavamo i važne datume i blagdane tako da smo imali sportske igre Utrke uskršnjih zečeva, sportske igre za Dan grada, Utrke Djeda Božićnjaka, sportske igre za Dan planete Zemlje i sl. Za sve igre djeca izrađuju rekvizite od „otpadnih materijala i ambalaže“ i na taj način osviještavamo djecu o čuvanju okoliša. Inicijatori smo tijekom godine različitih sportskih susreta roditelja i djece kroz raznolike igre i aktivnosti i primjera kvalitetnog boravka na svježem zraku.
Svake godine nudimo mogućnost roditeljima za jačanje svojih kompetencija kroz radionice za roditelje „Rastimo zajedno“.

 

          

Dan Planeta Zemlje

Ovako smo u dječjem vrtiću obilježili Dan planete Zemlje. Kroz sportske aktivnosti naučili smo razvrstavati otpad u zato određene spremnike, naučili smo što Zemlju veseli i što je žalosti i ispisali smo važne poruke koje će nas sve podsjetiti zašto je važno čuvati okoliš.

View the embedded image gallery online at:
http://vrticiosijek.hr/index.php/latica#sigFreeId57b08afc63

 

1

1
30. studenog 2017. uoči Dana grada u našem vrtiću omogućili smo roditeljima i djeci sudjelovanje u kreativnoj radionici „Izrada lampiona“. Vrijedni sudionici radionice izradili su mnoštvo lampiona kojima smo ukrasili naš vrtić. 

1

1
U Dječjem vrtiću Latica već smo poznati po sportskim druženjima s roditeljima i djecom. Ovu godinu smo počeli sportskim aktivnostima uoči Dana jabuka. Osim sportskog druženja roditelja i djece ovom prigodom smo na inicijativu roditelja prikupljali dobrovolji prilog za pomoć našoj odgojiteljici Bojani Major koja se već godinu dana liječi od leukemije.

Opširnije...

14

14
Otvorena vrata u PC Latica ove pedagoške godine 2016/17. Počela su sportskim druženjem roditelja i djece u popodnevnim satima. Uživali smo u malom nogometu, odbojci, štafetnim igrama, nošenju kike robe i još mnogim drugim sportskim aktivnostima. Pridružio nam se i Gymi, maskota gimnastičkog kluba Žito Osijek uoči Svjetskog kupa u gimnastici.

Opširnije...

10

10
23. svibnja 2017. Održan je 18. Turnir u malom nogometu u DV Latica. Sudjelovalo je sedam vrtića : Zvončić-Čepin, Pinokio-Donji Miholjac ( prvi put), Maslačak- Bizovac, Sunčica, Mak, Vedri dani i domaćini iz Latice.
Pobijedili su nogometaši iz DV Vedri dani . Ovo natjecanje uveličali su nam i gosti iz NK Osijeka: trener Zekić i nogometaš Petrović. Posebnost turnira ove godine bilo je u navijanju za svoje timove koje je bilo na zavidnom nivou jer su roditelji, djeca i odgojiteljice uoči ovog festivala nogometa sudjelovala u radionici „Navijajmo zajedno“ u sklopu projekta „Supkultura ponašanja na sportskim terenima“.

Opširnije...

qqqqqqq

qqqqqqq
U dvorištu Dječjeg vrtića Latica 27. travnja 2017. roditelji, djeca i odgojiteljice uživale su u još jednom sportskom danu koji već tradicionalno obilježavamo svake godine.

Tu se igrao nogomet i izvodili penali, igralo se graničara, odbojka, pokušali srušiti čunjeve bez pomoći ruku, ali s posebnom kapom lopticom u čarapi.

Opširnije...

Prigodnom priredbom zaželjeli smo sretan Božić i uspješnu Novu godinu roditeljima i školarcima – djeci koja su bila polaznici naše mješovite skupine. Ovo druženje na prijedlog roditelja i djece ponovit ćemo svake godine. Hvala svima koji su svojim dolaskom i pljeskom popratili naš program. Veliko hvala Teu, Anji, Arijani, Luciji, Marinu, Luciji, Karlu, Antoniu, Pauli, Ediju, Janu, Leonu, Dominiku, Robinu, Noi - našim školarcima koji nas nisu zaboravili.

View the embedded image gallery online at:
http://vrticiosijek.hr/index.php/latica#sigFreeId494cede3c0

Već dugi niz godina gospođa Petrović Marija, prof. Isusovačke gimnazije sa svojim razredom gostuje u našem vrtiću s predstavom za djecu koju su pripremili  njeni učenici. Tako je  bilo i ove godine 6.12.2016. i veliko im HVALA!

View the embedded image gallery online at:
http://vrticiosijek.hr/index.php/latica#sigFreeIde89ee9cbaa