nevičica

nevičica

PC "Nevičica"
Opatijska 68 a
31 000 Osijek
Voditeljica: Ivana Hazenauer
Telefon: 031/563-800
Mobitel: 099 204 70 40

 

betlehemsko

betlehemsko
Betlehemsko svjetlo mira je program započet u Austriji 1986. godine u sklopu dobrotvorne misije za djecu s teškoćama i osobe u potrebi. Proširio se u više od 20 zemalja u Europi i Americi. 

Na božićnu večer 1986. godine u emisiji austrijske televizije „Licht uns Dunkel“ u kojoj ljudi pomažu jedni drugima, jedna je gledateljica odlučila kao zahvalu darovateljima pokloniti svjetiljke. Tako se razvila ideja koja je prihvaćena u mnogim zemljama Europe: ideja betlehemskog svjetla mira.

Na prvu nedjelju došašća, predstavnik austrijskih izviđača u špilji Kristova rođenja u Betlehemu pali svjetlo i austrijski izviđači iz Betlehema ga nose u Beč. Nakon ceremonije u Beču, izviđači drugih zemalja prenose betlehemsko svjetlo mira u svoje zemlje. Izviđači iz Hrvatske nose betlehemsko svjetlo mira iz Beča u zagrebačku katedralu, a odatle se dalje širi po Hrvatskoj.

Opširnije...

verica u zemlji nereda

verica u zemlji nereda
Nakon praizvedbe za djecu našeg podcentra odigrane u sklopu naših tradicionalnih kazališnih petaka, 24. studenog 2017., rodila se ideja o suradnji i prezentaciji predstave "Verica u zemlji nereda", nastale prema jednoj od mnogih iz zbirke "Bajke koje pomažu djeci" autorice Gerlinde Ortner, za naše prijatelje i susjede iz podcentra Kosjenka, koju smo i realizirali njihovim gostovanjem u našem podcentru u utorak, 12. prosinca 2017. Priča je to o naslovnoj junakinji Verici koja, kao i mnoga druga djeca, nisu pretjerano sklona pospremanju sobe, igračaka, odjeće i općenito održavanju urednosti što njezinu vrijednu majku, kao i mnoge druge majke - ljuti. 

Opširnije...

vijece

vijece
Stručno odgajateljsko vijeće, održano u prostoru našeg vrtića 4. prosinca 2017. intenziviralo je blagdanske pripreme i uređenje vrtića tjedan prije prve nedjelje adventa. Kolegice iz srednje odgojne skupine pripremile su izlaganje i kreativnu radionicu za stručno usavršavanje odgajateljica iz osam podcentara našeg pedagoškog dijela te održale iznimno zanimljivo i poučno vijeće. Kako je tema bila "U svijetu kreativnosti kroz vrijeme adventa" Nevičica je u blagdanskom ozračju impresionirala sve prisutne. 

Opširnije...

gisko3

gisko3
U četvrtak, 7. prosinca 2017., tri odgojne skupine našeg podcentra prijepodne su provele kreativno u prostoru GISKO, ogranak Jug 2. Maskota GISKOa, Sovko Slovko, došao je na druženje te se hrabro izložio kreativnim i znanja željnim upitima djece koju je zanimalo - kako se glasaju zebre, što sove rade noću, kakav je život u knjižnici i mnoge druge zanimljivosti.

Opširnije...

nisisam

nisisam
U znak podrške osobama sa Down sindromom i prihvaćanjem različitosti, na njihov dan, osoblje i djeca našeg vrtića nose rasparene čarape - međunarodni simbol podrške i poruke #nisisam. Djeca su kroz različite aktivnosti i literaturu na temu različitosti upoznata s razlozima ovakvog odijevanja te su s ponosom nosili svoje šarene čarape. Također smo se uključili u mrežu podrške populacije zahvaćene autističnim spektrom te je svaka odgojna skupina doprinjela na sebi svojstven kreativni način - izradom čestitki i različitih uskrsnih ukrasa povodom nadolazećeg sajma (2. travnja) na kojem će se prikupljati sredstva za daljnji rad udruge za podršku autistima.

Dobro je činiti dobro.

I u ovoj pedagoškoj godini nastavljamo izvrsnu suradnju s Kinematografima Osijek u sklopu koje je stotinu djece iz tri odgojne skupine našeg i dvije iz PC "Kosjenka" posjetilo kino Urania.

U petak, 10. studenog, projekcija animiranog filma u češko/slovačko/hrvatskoj  koprodukciji, o obiteljskim vrijednostima i pravu na pripadnost skupini te hrabrosti izboriti se za oboje, oduševila je sve prisutne - velike i male.

Opširnije...

4

4
Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, u utorak, 17. listopada, naš je vrtić posjetio pekar, profesionalac, gospodin Prekodravac koji je svoje umijeće izrade tijesta, kruha i krušnih proizvoda na vrlo zanimljiv i pedagoški prilagođen način prezentirao djeci naše četiri odgojne skupine. Djeca su pomno pratila svaki korak izrade i upijala sve informacije iako i sami već podosta znaju o "pretvorbi" zrna u kruh.

Opširnije...

6

6
U petak, 20. listopada, u prijepodnevnim satima tri odgojne skupine našeg PC posjetile su OPG Dumančić u Čemincu gdje ih je dočekan domaćin Stipe
koji ih je upoznao sa svojim imanjem od 12 tisuća stabala sa četiri sorte jabuka. Djeca su nešto više čula o procesu prikupljanja i prerade jabuka,
proizvodnji soka i pekmeza od njih te dobrobiti jabučnih proizvoda na cjelokupno zdravlje organizma.

Opširnije...

11. - 13. listopada 2017. bili su rezervirani za školu privikavanja na vodu za djecu predškolskog uzrasta iz dvije skupine našeg podcentra. Trideset i troje njih tako je u tri dana dobilo priliku, u suradnji sa Sportskim objektima i Gradskim bazenima, Osijek, dobiti osnove te su uz stručan nadzor trenera plivači utvrdili svoju vještinu plivanja, a neplivači su bez straha uplovili u avanturu privikavanja na vodu i priprema za plivanje. Tri dana druženja i plivanja brzo su prošla, a djeca - puna novih iskustava i dozivljaja već su počeli planirati ponovni dolazak s roditeljima.