nevičica

nevičica

PC "Nevičica"
Opatijska 68 a
31 000 Osijek
Voditeljica: Ivana Hazenauer
Telefon: 031/563-800

Mobitel: 099 204 70 40

 

 

11

11
Danas su tri odgojne skupine našeg podcentra uživale gubeći se i tražeći u kukuruznom labirintu. Pedeset i jedno dijete iz srednje, te starijih a i b skupina današnje je prijepodne iskoristilo za izlet u izvrsno osmišljen i kreativno realiziran labirint od kukuruza kroz koji ih je vodila animatorica Ana, od koje su saznali porijeklo, raznovrsnu upotrebu i nekoliko legendi o sveprisutnoj i višestruko korisnoj namirnici - kukuruzu.

Opširnije...

image004

image004
Dječji vrtić Osijek tradicionalno podupire zdravo življenje te tako svake godine obilježava Dan sporta (29. svibnja) organizacijom međuvrtićke olimpijade. Djeca se sukladno tome pripremaju za natjecanje te je sam dan održavanja vrlo uzbudljiv za sudionike.

Opširnije...

image013

image013
U utorak, 30. svibnja 2017., tradicionalno - po četvrti put za redom u našem se podcentru održala nadaleko poznata i priznata olimpijada u kojoj sudjeluju roditelji i djeca, korisnici našeg vrtića. Dobro vrijeme išlo nam je na ruku te je dvorište vrtića bilo puno posjetitelja i natjecatelja još od jutra.

Pripreme su počele već dolaskom u vrtić, a ove godine natjecatelji su odmjerili snage u čak osam kategorija - samostalno ili u parovima.

Opširnije...

zoovrt

zoovrt
Vremenski uvjeti išli su nam na ruku te smo realizirali planirani posjet zoo vrtu. Djeca starije i mlađe skupine (bubamare i sove) imala su priliku vidjeti životinje sa svih kontinenata, upoznati se sa njihovim staništima, osnovnim karakteristikama i životnim

navikama.

Opširnije...

7

7

Poticajno prostorno-materijalno okruženje, aktivnosti koje potiču djetetovu autonomiju, u kojima dijete stvara neposredno iskustvo manipulacijom i stimuliraju cjelovitost dječjeg razvoja nezaobilazi su preduvjet kvalitetnog vrtićkog življenja, stoga smo i ove pedagoške godine svoja vrata otvorili "razigranom svibnju".

Opširnije...

trileptira

trileptira
U sklopu godišnje manifestacije Dječjeg vrtića Osijek  pod nazivom „Razigrani svibanj“, u našem smo vrtiću danas, u srijedu, 4. svibnja 2017., premijerno izveli prethodno najavljeni kazališni prikaz teksta za djecu „Tri leptira“.

Kazališna družina sastavljena od roditelja i odgajateljica marljivo je radila na scenskom izričaju, scenografiji, kostimografiji te specijalnim efektima kroz ožujak i travanj da bi uveselili djecu svih odgojnih skupina. Ovo je prva suradnja te vrste, no prema reakciji sudionika – ne i posljednja. Povratna informacija publike bila je izvrsna - predstava je pogledana u dahu, bez treptanja. Glavni akteri svoje su pohvalnice za izniman doprinos kazališnom stvaralaštvu, koje su im uručila njihova djeca, ponijeli domovima za uspomenu.

Opširnije...

Jedna od uobičajenih aktivnosti u sklopu vrtićkog života svakako je poticanje kulture življenja, usvajanje kulturnih i zabavnih sadržaja, te proširivanje dječjih spoznaja. Najbolji način za to posjet je kazalištu i konzumacija kvalitetnih dramskih i lutkarskih sadržaja gdje ističemo dugogodišnju suradnju s osječkim dječjim kazalištem.

Današnja, premijerno izvedena predstava "Ružno pače" i djecu i prisutne odgajateljice ostavila je zadivljene.

Kvaliteta izvedbe, scena, glazbena podloga te vizualni efekti naprosto su nas očarali - toliko da je nekolicina djece po povratku izjavila kako bi se rado vratitli i pogledali predstavu ponovno.

Preporučamo vam, stoga, predstavu iz naslova i radujemo se slijedećem susretu s novim kreativnim uratcima radišnog ansambla kazališta.

ruznopace

ruznopace

cvijetzasvijet

cvijetzasvijet
I ove smo pedagoške godine obilježili Dan planete Zemlje sadnjom cvjetnica u naš okoliš. Uvijek zelen atrij prepun ljekovitog i ukrasnog bilja dobio je novi, svježiji izgled, betonske žardinjere popunili smo šarenim sadnicama, a i ulaz u vrtić dobio je na atraktivnosti.

Odgajateljice su po skupinama cijeli protekli tjedan organiziranim aktivnostima podsjetile djecu na važnost očuvanja okoliša, pravilno odlaganje otpada, recikliranje i kružni sustav uporabe materijala. Djeca su sudjelovala na kvizu znanja gdje su pokazali što znaju, ali i usvojili neke nove spoznaje. Planet Zemlju slikali su, kaširali, kolažirali.

Današnja akcija "Jedan cvijet za ljepši cvijet" tradicionalno je kruna aktivnosti povodom Dana planete Zemlje u našem eko vrtiću u kojem su najvažniji sudionici upravo sama djeca koja sadnice biraju, donose i prema svojim mogućnostima sade, zalijevaju i brinu o njima u danima koji slijede jer upravo na njima ostaje briga o jedinom planetu koji imamo.

medaljice

medaljice
Iako se čini da je svibanj daleko, pripreme za tradicionalnu, 4. po redu vrtićku olimpijadu povodom obilježavanja Dana sporta koji se u svijetu obilježava 31. svibnja su naveliko počele u našem vrtiću.

Prve medalje, direktno iz kreativnih ruku naših predškolaca su izrađene, igre osmišljene. Slijede pripreme i iščekivanje - slatko iščekivanje.