nevičica

nevičica

PC "Nevičica"
Opatijska 68 a
31 000 Osijek
Voditeljica: Ivana Hazenauer
Telefon: 031/563-800

Mobitel: 099 204 70 40

 

 

I u ovoj pedagoškoj godini nastavljamo izvrsnu suradnju s Kinematografima Osijek u sklopu koje je stotinu djece iz tri odgojne skupine našeg i dvije iz PC "Kosjenka" posjetilo kino Urania.

U petak, 10. studenog, projekcija animiranog filma u češko/slovačko/hrvatskoj  koprodukciji, o obiteljskim vrijednostima i pravu na pripadnost skupini te hrabrosti izboriti se za oboje, oduševila je sve prisutne - velike i male.

Opširnije...

4

4
Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, u utorak, 17. listopada, naš je vrtić posjetio pekar, profesionalac, gospodin Prekodravac koji je svoje umijeće izrade tijesta, kruha i krušnih proizvoda na vrlo zanimljiv i pedagoški prilagođen način prezentirao djeci naše četiri odgojne skupine. Djeca su pomno pratila svaki korak izrade i upijala sve informacije iako i sami već podosta znaju o "pretvorbi" zrna u kruh.

Opširnije...

6

6
U petak, 20. listopada, u prijepodnevnim satima tri odgojne skupine našeg PC posjetile su OPG Dumančić u Čemincu gdje ih je dočekan domaćin Stipe
koji ih je upoznao sa svojim imanjem od 12 tisuća stabala sa četiri sorte jabuka. Djeca su nešto više čula o procesu prikupljanja i prerade jabuka,
proizvodnji soka i pekmeza od njih te dobrobiti jabučnih proizvoda na cjelokupno zdravlje organizma.

Opširnije...

11. - 13. listopada 2017. bili su rezervirani za školu privikavanja na vodu za djecu predškolskog uzrasta iz dvije skupine našeg podcentra. Trideset i troje njih tako je u tri dana dobilo priliku, u suradnji sa Sportskim objektima i Gradskim bazenima, Osijek, dobiti osnove te su uz stručan nadzor trenera plivači utvrdili svoju vještinu plivanja, a neplivači su bez straha uplovili u avanturu privikavanja na vodu i priprema za plivanje. Tri dana druženja i plivanja brzo su prošla, a djeca - puna novih iskustava i dozivljaja već su počeli planirati ponovni dolazak s roditeljima.

 

2

2
Danas, u četvrtak, 5. listopada 2017., tri skupine iz našeg vrtića trčale su humanitarni maraton na dionici dugoj 800+ metara od vodenih vrata do pješačkog mosta.

Prije same utrke djeci su podijeljeni startni brojevi, zatim smo se zagrijali, prodisali, istegnuli, a na znak 3, 4 SAD! krenula je utrka pedesetak vrtićaraca iz našeg podcentra plus pridruženi članovi. Navijači i podrška bili su i roditelji, odgajateljice i pedagoginja koja nam se s veseljem pridružila i istrčala cijelu dionicu kao prava maratonka.

Opširnije...

2

2
U tjednu 25. - 29. rujna 2017. u RH se obilježava europski tjedan sporta kojem se pridružio i naš podcentar. Primili smo tako goste iz GK "Žito", Osijek koji su našim dvjema starijim skupinama kroz zabavne sportske igre i vježbe zagrijavanja djeci približili ljepotu gimnastike, ali i sveukupnu važnost bavljenja tjelovježbom.

Opširnije...

11

11
Danas su tri odgojne skupine našeg podcentra uživale gubeći se i tražeći u kukuruznom labirintu. Pedeset i jedno dijete iz srednje, te starijih a i b skupina današnje je prijepodne iskoristilo za izlet u izvrsno osmišljen i kreativno realiziran labirint od kukuruza kroz koji ih je vodila animatorica Ana, od koje su saznali porijeklo, raznovrsnu upotrebu i nekoliko legendi o sveprisutnoj i višestruko korisnoj namirnici - kukuruzu.

Opširnije...

image004

image004
Dječji vrtić Osijek tradicionalno podupire zdravo življenje te tako svake godine obilježava Dan sporta (29. svibnja) organizacijom međuvrtićke olimpijade. Djeca se sukladno tome pripremaju za natjecanje te je sam dan održavanja vrlo uzbudljiv za sudionike.

Opširnije...

image013

image013
U utorak, 30. svibnja 2017., tradicionalno - po četvrti put za redom u našem se podcentru održala nadaleko poznata i priznata olimpijada u kojoj sudjeluju roditelji i djeca, korisnici našeg vrtića. Dobro vrijeme išlo nam je na ruku te je dvorište vrtića bilo puno posjetitelja i natjecatelja još od jutra.

Pripreme su počele već dolaskom u vrtić, a ove godine natjecatelji su odmjerili snage u čak osam kategorija - samostalno ili u parovima.

Opširnije...