verica u zemlji nereda

verica u zemlji nereda
Nakon praizvedbe za djecu našeg podcentra odigrane u sklopu naših tradicionalnih kazališnih petaka, 24. studenog 2017., rodila se ideja o suradnji i prezentaciji predstave "Verica u zemlji nereda", nastale prema jednoj od mnogih iz zbirke "Bajke koje pomažu djeci" autorice Gerlinde Ortner, za naše prijatelje i susjede iz podcentra Kosjenka, koju smo i realizirali njihovim gostovanjem u našem podcentru u utorak, 12. prosinca 2017. Priča je to o naslovnoj junakinji Verici koja, kao i mnoga druga djeca, nisu pretjerano sklona pospremanju sobe, igračaka, odjeće i općenito održavanju urednosti što njezinu vrijednu majku, kao i mnoge druge majke - ljuti. 

Djevojčicu jednoga dana u posjet svojoj zemlji Nereda povede Prljavko - čovječuljak koji zagovara upravo takav - neuredan život, no... Po dolasku u zemlju nereda djevojčica shvaća koliko je zapravo neurednost i neorganiziranost pogubna po dječju igru jer, kako sama kaže - cijeli dan mora nešto tražiti i nikada se ne stigne igrati... Verica, a s njom i mali gledatelji, dobiva tako neposrednim iskustvom pozitivnu poruku da su čistoća, urednost i briga o stvarima, igračkama, odjeći važne za postizanje harmonije i uživanje u bezbrižnoj igri te se sretna vraća iz zemlje nereda i od tada je njezina soba oličenje urednosti, a ona uživa u igri, čitanju bajki s mamom i svemu onome u čemu do tada nije mogla.

Gosti su bez riječi gledali predstavu, a gromoglasni pljesak bila nam je dovoljna nagrada i poticaj za daljnji dramsko kreativni izričaj.