Područni objekt "Pčelica"
Gacka 1a
31 000 Osijek
Voditeljica: Antonija Almaši
Telefon:031/271-472
Mobitel: 099/204 70 32

 

 

Dječji vrtić Pčelica nalazi se u parku kod dvorca Mačkamama. Izgrađen je 1976. godine. U 8 odgojnih skupina upisano je 200-tinjak djece.
Dječji vrtić Pčelica najveći i najbrojniji je vrtić u sastavu DV Osijek, a za povjerenu im djecu skrbi 16 odgojiteljica.
Radno vrijeme vrtića od 5:30 do 17:00 sati usklađeno je s potrebama roditelja a provođenje odgojno-obrazovnog procesa s potrebama i interesima djece i programima koji se s djecom provode. 

                 

Tijekom sata tjelesnog vježbanja provodili smo aktivnosti u paru (bacanje i dodavanje lopte, igra obručima i konjići...), zatim pokretnu igru '' Mačka i miš ''.
Za igru opuštanja smo napravili '' mrežu prijateljstva '' - djeca su čvrsto držala ispletenu špagu koju nisu ispuštali iz ruku.

Za vrijeme maskenbala, maskirani smo posjetili Dom umirovljenika.
U suradnji s roditeljima ponijeli smo voće koje su djeca podijelila korisnicima Doma.
Otpjevali smo im nekoliko pjesmica, a oni su nas nagradili pljeskom.
Svaki put se obraduju našem posjetu.
Pozvali smo ih da dođu k nama u goste pred Uskrs.

View the embedded image gallery online at:
http://vrticiosijek.hr/index.php/pcelica#sigFreeId1a6e7b9cdb

  Kreativna radionica izrade papirnatih zvijezda organizirana je na poticaj jedne mame iz skupine. Od materijala trebali smo nabaviti male papirnate vrećice, ljepilo u stiku, bijeli konac i spajalicu. Nakon pripreme materijala odredili smo vrijeme održavanja radionice te pozvali roditelje i djecu. Zajedničkim radom stvarali smo papirnate zvijezde raznih veličina te s njima ukrašavali prostor sobe dnevnog boravka, prozore i hodnik.

Opširnije...

U posjet Dječjem vrtiću Osijek u PO Pčelica u četvrtak 25.8.2016. posjetili su nas 5 dječaka i trener Japanske nogometne akademije iz Londona. Dočekali su ih pedagog Marko Došen i psihologinja Tatjana Mikloš te Vesna Bertović, odgojitelj – mentor.Djeca su uživala u zajedničkom druženju. Obišli su vrtićki prostor i zabavljali se na igralima u dvorištu te pod budnim okom odgojiteljice na spravama u dvorani za tjelesni. Nakon zajedničkog ručka u blagovaonici vrtića, naše smo goste iz Japana u skladu s vrtićkim pravilima počastili voćem.

Opširnije...

U radu na projektu o kukcima sudjelovali su i roditelji (uključivanjem u aktivnosti na razne načine) i djeca.
Sakupljali smo različite vrste kukaca, prepoznavali ih i imenovali, promatrali i proučavali pomoću povećala i mikroskopa. Jednako tako, posuđivali smo različite knjige i enciklopedije iz knjižnice u kojima smo nalazili različite zanimljivosti o tim životinjicama.
Razgovarali smo o njihovoj unutarnjoj građi, funkciji pojedinih dijelova tijela, likovno se izražavali (crtanje, slikanje, modeliranje).

Opširnije...

U sklopu rada na projektu "Odjeća i odijevanje", organizirale smo razne aktivnosti koje su potekle od interesa djece. Neke od njih bile su izrezivanje odjeće iz raznih modnih časopisa te klasificiranje (odjeća, obuća - muška, ženska; hlače, haljine, patike, papuče, čizmice,...), te ljepljenje na velike formate papira.
Posjetila nas je i baka djevojčice iz skupine koja je djeci objasnila cijeli postupak izrade i šivanja odjevnog predmeta (od izrade kroja do šivanja), te što je sve od alata potrebno za šivanje.
Idućih dana posjetili smo i krojački salon koji se nalazi nedaleko našeg vrtića gdje smo saznali sve o zanimanju krojačice.

Opširnije...

Djeca iz plave skupine iz Pčelice ponovo su dokazali da imaju veliko srce i volju da pomognu drugima. Po drugi puta ove godine prikupili su uz pomoć svojih roditelja donaciju hrane za konje iz Udruge Mogu i za ostala životinje o kojima Udruga brine. Upoznali smo se sa četveronožnim stanovnicima Udruge, pomogli četkati konje i na kraju svi jahali. Hvala im na prekrasnom iskustvu.

View the embedded image gallery online at:
http://vrticiosijek.hr/index.php/pcelica#sigFreeId1abcff6151

 

Plava skupina  iz Pčelice posjetila je Atletski klub "Slavonija Žito" . Nakon što smo cijele godine vrijedno vježbali i igrali se u našoj dvorani došlo je vrijeme da svoja znanja i sposobnosti iskušamo na atletskoj stazi.Ujedno smo naučili još nešto o atletskim disciplinama i uživali u zanimljivom treningu koji su za nas pripremile trenerice Danijela i Marija.

View the embedded image gallery online at:
http://vrticiosijek.hr/index.php/pcelica#sigFreeId75855a6f7f

15. OLIMPIJKI FESTIVAL U VALPOVU

U četvrtak, 19.5.2016. godine, sudjelovali smo na 15. Olimpijskom festivalu u Valpovu. Iz PO Pčelica u natjecateljske discipline bilo je uključeno 40-oro djece (po 20 djevojčica i dječaka, iz starijih skupina). U pratnji djece bile su odgojiteljice: Vesna Vučemilović, Irena Ojvan-Stojanović i Branka Delić, te viša medicinska sestra Silvija Nikić i pedagoginja Vladimirka Vidović.
U Valpovu nas je na nogometnom igralištu, na kojem su se održavala natjecanja, dočekalo 8 roditelja iz našeg vrtića, koji su nas došli bodriti i navijati.
Djeca su se natjecala u sljedećim disciplinama:
• Mali nogomet – dječaci i djevojčice
• Skok u dalj – dječaci i djevojčice
• Bacanje loptice u dalj – dječaci i djevojčice
• Trčanje na 50 m – dječaci i djevojčice
• Štafeta 4x25 m – dječaci i djevojčice

U malonogometnom turniru dječaci su osvojili 3. mjesto i brončanu medalju, a u ukupom poretku vrtića, prema postignutim rezultatima i osvojenim medaljama, bili smo šesti. Sva djeca, sudionici natjecanja, dobili su prigodne diplome, kao uspomenu na Olimpijski festival.

Tijekom natjecanja kod djece se razvijao natjecateljski duh, međusobno pomaganje, ali i shvaćanje važnosti sudjelovanja, a ne nužno i pobjede.

 

View the embedded image gallery online at:
http://vrticiosijek.hr/index.php/pcelica#sigFreeId7ccd4ae731