Po "Potočnica"
Ulica Izidora Kršnjavog 29
31 000 Osijek
Voditeljica: Snježana Tatić
Telefon:031/358-866
Mobitel:099/2047033

1

1
29.5.2017.g. organizirali smo izlet na lijevu obalu Drave. Većina djece već je bila sa roditeljima ali izlet sa Skupinom iz vrtića nešto je ipak posebno.
Vozili smo se kompom i odmah nakon dolaska na igralište pokraj ZOO-a svi su ogladnjeli zato jer su sami ponjeli nešto za prezalogajiti.

Slasno su pojeli i mogli su se igrati.

Opširnije...

3

3
26.5.2017. održali smo prijateljski nogometni susret u " Latici" sa Starijom B i mješovitom skupinom.Iako je to bila utakmica bez pobjednika odigrali smo ju borbeno i fair play.
Svi su odahnuli kada su čuli da će dobiti medalje svi koji budu igrali fer i korektno. Ne moramo ni napomenuti da je dodavanje lopte bilo u stilu...Ivanee izvoli loptuuu....
Umorni i zadovoljni vratili smo se u vrtić s medaljama oko vrata.

Opširnije...

2

2
Otvorili smo vrata vrtića za sve one roditelje koji su bili u mogućnosti doći i vidjeti kako mi provodimo svoja prijepodneva.
Tako smo donijeli od kuće ono što smo imali ( bicikle, romobile, koturaljke, skateove, lopte, gumu ) i na obližnjem nogometnom igralištu " Grafičar " pokazali kako održavamo ravnotežu, kakav nam je osječaj u prostoru, koliko imamo snage i koliko smo izdržljivi i spretni u vožnji.

Opširnije...

2

2
Športska zajednica Osječko-baranjske županije, Zajednica športskih udruga grada Belišća, organizirala je 16. Olimpijski festival dječjih vrtića u petak, 12.5. 2017.
Na gradskom stadionu NK Belišća sudjelovalo je 11 vrtića.
Velika čast je bila sudjelovati na tom događaju te smo tako i pristupili tome i pripremali se srčano i časno.

Opširnije...

1

1
Dogovorili smo posjet GISK-u odjelu za rad s djecom i mladima. Imali smo edukativni posjet gdje smo se upoznali s radom i funkcijom knjižnice. Vidjeli smo određeni broj reprezentativnih naslova, sudjelovali u pedagoško-animatorskoj aktivnosti i poigrali se u igraonici. Cilj je bio da se djeca upoznaju s knjižnicom i da što češće koriste njezine usluge. Još isti dan knjižnicu je u poslijepodnevnim satima posjetilo nekoliko djece i roditelja koji su obnovili svoje članstvo, što je izuzetno pohvalno.

Opširnije...

2

2
Starija smo odgojna skupina i na jesen krećemo u školu. Dogovorili smo posjet osnovnoj školi kako bi se djeca što kvalitetnije pripremila za njezin polazak.

Dio djece bio je na razgovorima za upis u osnovnu školu kod liječnika, i stručnih suradnika u školi. Mjestom stanovanja većina djece pripada baš ovoj školi što nam uvelike olakšava dogovore i ostvarivanja planiranog.

Opširnije...

Posjetili smo Park prirode Kopački rit uz stručno vođenu i djeci prilagođenu edukaciju pod nazivom "Vidrina igraonica" , gđe. Varje Guttert, djelatnice i voditeljice Parka prirode.Saznali smo puno korisnih i novih stvari o našem Kopačkom ritu.

Područje Parka prirode Kopački rit nalazi se na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske. To je poplavno područje nastalo djelovanjem dviju velikih rijeka Dunava i Drave.

Opširnije...

Nastavljajući naše upoznavanje grada i gradskih obilježja posjetili smo Zračnu luku Osijek. Od prosinca 2016.g. provodimo projekt "Moj grad" s ciljem proširenja i obogaćivanje spoznaje djece o gradu u kojem žive. Povezali smo suradnju s roditeljima i dogovorili s gđom. Lončarević ( koja je zaposlenica Zračne luke  Osijek) i majka naše Lote ( dijete iz Starije B skupine) ovu posjetu.
Zračna luka Osijek je međunarodna zračna luka. Spada u 4D kategoriju prema ICAO klasifikaciji. Opremljena je sustavom za instrumentalni prilaz prve kategorije. Uzletno-sletna staza dužine 2500 m i širine 45 m omogućava prihvat i otpremu najvećih putničkih i cargo zrakoplova.

Opširnije...

Obišli smo turističku atrakciju-najveću vodenicu u Hrvatskoj, mlin-brod na rijeci Dravi u blizini gradskog središta. Vodenica je na tom mjestu već drugu godinu. Namijenjena je edukaciji jer se u njoj može vidjeti kako se proizvodi brašno, i promiču se obnovljivi izvori energije te ekološki proizvodi. Glavni cilj ovog projekta izrade vodenice su oživljavanje starih tradicionalnih obrta i njihova prezentacija, jačanje i razvoj kulturnog turizma. Sredinom 19.st. na Dravi u Osijeku bilo je više od 60 takvih vodenica. Osječka vodenica ručni je rad,a njezin idejni začetnik i projektant, predsjednik udruge vodenica je Stanislav  Davidović.

Opširnije...