PODRUČNI OBJEKT Radost
Osijek, Zagrebačka 10
Telefon: 031/208 022
Mobitel: 099/204 70 34
Voditeljica vrtića: Marijana Šimić, mag.paed.

 

 

Vrtić Radost smješten je u okruženju bogatom zelenilom, mnogobrojnim parkovima i povijesno kulturnim znamenitostima našega grada. Takvo poticajno materijalno okruženje omogućava djeci našeg vrtića raznolike sadržaje i aktivnosti za aktivno učenje u interakciji s drugom djecom i odraslima uz poticanje razvoja različitih kompetencija svakog djeteta.

Djeca u vrtiću uče kroz igru, istraživačke aktivnosti, projekte i različite oblike simboličkog izražavanja. Odgojno obrazovna koncepcija našeg rada u središte pozornosti stavlja dijete kao cjelovito biće uz poštivanje individualnih različitosti, razvojnih potreba i mogućnosti te sposobnosti i interesa svakog pojedinog djeteta.

U svom radu njegujemo partnerski odnos s roditeljima i njihovo aktivno uključivanje u odgojno obrazovni rad. Odgojitelji našeg vrtića stručni su i kompetentni, otvoreni za kontinuirano učenje i unapređivanje osobnog razvoja i prakse.

 

       

1

1
U podcentru Radost često organiziramo igre različitog usmjerenja.
Igra je glavni i jedinstveni oblik dječje aktivnosti, spontana je i dobrovoljna, a njen značaj leži u motoričkom, stvaralačkom, kreativnom, spoznajnom i socijalno-emocionalnom razvoju djeteta.
U igri se izražavaju radoznalost, osjetljivost, motorička aktivnost i potreba za suradnjom i zajedništvom među sudionicima te njihova originalnost u rješavanju različitih situacija

Opširnije...

3

3
Razgovorom sa prometnikom utvrdili smo znanja o ponašanju u prometu i prepoznali da neznamo sva pravila.
Prometnik nam pomogao u usvajanju prometnih pravila za koja nismo znali.
Sada možemo i u školu bez straha !

Opširnije...

11

11

Slušajući dječji razgovor o plavom kamenčiću, za koji nisu bili sigurni je li plavi ili ne jer je bio transparentan, nudimo djeci više aktivnosti kroz koje istražujući mogu uočiti kako boja može imati jači ton i zasićenje,a neka druga može biti transparentna. Djeca su promatrala različite predmete na svjetlećem stolu, taktilno doživljavala gustoću tempere te se likovno i kreativno izražavala s najlonom i salvetama u plavim nijansama , temperama i vodenim bojama.

Opširnije...

4

4
Djeca srednje odgojne skupine vole igre i aktivnosti u kojima istražuju pojave i svojstva različitih materijala. Istraživanje svjetlosti potaknulo je dječju znatiželju te su djeca kroz različite igre i aktivnosti promatrala i istraživala kako nastaju različiti obrisi i svjetlosni efekti. Često su se uvlačila u zatamnjen prostor naše svjetlosne kućice i igrala ručnom svjetiljkom te pri tome iskušavala snagu svjetlosti. Uočavala su različitost sjena u raznim situacijama i prostorima.

Opširnije...

1

1
U suradnji s roditeljem Merien Hadrović, djeca srednje skupine posjetila su Gradsku i sveučilišnu knjižnicu gdje su se upoznala s čitaonicom i različitim vrstama knjiga. Voditeljica odjela djeci je pročitala priču te su djeca imala prigodu listati i razgledati slikovnice. Ovaj posjet potaknuo je djecu na posudbu nekoliko slikovnica koje smo ponijeli u vrtić.

Opširnije...

6

6
U podcentru Radost različitim igrama i aktivnostima obilježen je maskenbal. U dobrom raspoloženju, igri i veselju djeca su preko maski , kroz nova, prerušena lica imala mogućnost biti netko drugi i otkrivati nešto skriveno u sebi. Djeca su se uživljavala gestom, mimikom, načinom govora, kretnjama u svoj odabrani lik.

Opširnije...

8

8
Posjetila nas je Mio Morito - mlada japanka.
Pričali smo joj što znamo o Japanu, a ona je nas učila kako se kaže i piše riječ ljubav. Učila nas o tehnici origami - tradicionalna  japanska vještina kreiranja modela od papira. Tradicionalno se koristi kvadrat, ali postoji veliki broj modela koji se radi od drugačijih oblika papira - pravokutnika, trokuta.

Opširnije...

5

5
Kroz brojne aktivnosti i projekte djetetu se pristupa kao kompetentnom i kreativnom biću čije se ideje i prijedlozi uvažavaju te prihvaćaju. Slušajući i bilježeći proces u kojem dijete istražuje svim svojim osjetilima, odgojitelji kreiraju prostor i nude poticaje vodeći računa o estetskoj dimenziji te individualnoj primjerenosti.

Opširnije...

3

3
U suradnji s roditeljem Mirtom Šulmajster Šodić,članovima udruge FabLab i voditeljice Kristine Škaler održana je edukativna radionica s djecom starijih skupina.

Djeca su upoznala mogućnosti digitalne proizvodnje. Uživala su u prezentaciji i demonstraciji tehnologije digitalne proizvodnje i 3 D modeliranja. Djeci je prezentiran način rada " čarobnog stroja "- 3 D printera koji mogu sami raditi i stvarati nove predmete, replicirati igračke.

Opširnije...