PODRUČNI OBJEKT Radost
Osijek, Zagrebačka 10
Telefon: 031/208 022
Mobitel: 099/204 70 34
Voditeljica vrtića: Marijana Šimić, mag.paed.

 

 

Vrtić Radost smješten je u okruženju bogatom zelenilom, mnogobrojnim parkovima i povijesno kulturnim znamenitostima našega grada. Takvo poticajno materijalno okruženje omogućava djeci našeg vrtića raznolike sadržaje i aktivnosti za aktivno učenje u interakciji s drugom djecom i odraslima uz poticanje razvoja različitih kompetencija svakog djeteta.

Djeca u vrtiću uče kroz igru, istraživačke aktivnosti, projekte i različite oblike simboličkog izražavanja. Odgojno obrazovna koncepcija našeg rada u središte pozornosti stavlja dijete kao cjelovito biće uz poštivanje individualnih različitosti, razvojnih potreba i mogućnosti te sposobnosti i interesa svakog pojedinog djeteta.

U svom radu njegujemo partnerski odnos s roditeljima i njihovo aktivno uključivanje u odgojno obrazovni rad. Odgojitelji našeg vrtića stručni su i kompetentni, otvoreni za kontinuirano učenje i unapređivanje osobnog razvoja i prakse.

 

       

5

5
Kroz brojne aktivnosti i projekte djetetu se pristupa kao kompetentnom i kreativnom biću čije se ideje i prijedlozi uvažavaju te prihvaćaju. Slušajući i bilježeći proces u kojem dijete istražuje svim svojim osjetilima, odgojitelji kreiraju prostor i nude poticaje vodeći računa o estetskoj dimenziji te individualnoj primjerenosti.

Opširnije...

3

3
U suradnji s roditeljem Mirtom Šulmajster Šodić,članovima udruge FabLab i voditeljice Kristine Škaler održana je edukativna radionica s djecom starijih skupina.

Djeca su upoznala mogućnosti digitalne proizvodnje. Uživala su u prezentaciji i demonstraciji tehnologije digitalne proizvodnje i 3 D modeliranja. Djeci je prezentiran način rada " čarobnog stroja "- 3 D printera koji mogu sami raditi i stvarati nove predmete, replicirati igračke.

Opširnije...

3

3
Tijekom mjeseca travnja i svibnja 2017. godine, Dani otvorenih vrata vrtića obilježeni su i realizirani suradnjom odgojiteljica, roditelja i s djelatnicima iz društvene sredine u čijem se okruženju nalazi naš vrtić.
Aktivnosti koje smo planirali za te dane bile su usmjerene i na zbivanja u samom vrtiću kako bi u njima mogle sudjelovati sve skupine. Izvan vrtićkog okruženja posjete su ostvarila djeca srednje mješovite i starije skupine.
Vrtić su posjetili studenti FFOS-a i održali radionicu – Poticanje čitanja.

Opširnije...

U vrijeme adventa ove godine djelatnici, djeca i roditelji u podcentru Radost obilježili su blagdanskim i prigodnim božićnim igrokazima.

Djeca starije skupine u izvela su igrokaz  " Netko dolazi " za svoje prijatelje i roditelje.

Tom prigodom posjetio ih je i Sveti Nikola koji je svaku odgojnu skupinu darivao je s novim didaktičkim igračkama.

Također, su odgojiteljice zajedno s roditeljima priredili su prigodan dramski prikaz bajke "Djevojčica sa žigicama" što je oduševilo svu djecu i njihove roditelje.
U duhu božićnog raspoloženja djelatnici podcentra Radost žele:

Sretan i blagoslovljen Božić te zdravlja i uspjeha u Novoj godini