Dječji vrtić Osijek
Područni objekt STRIBOR
Vij. Ivana Meštrovića 7a, Osijek
Voditeljica vrtića: Marijana Hanić, odgojitelj-mentor
Kontakt: 031/204-706
099/204-7041
Email: stribor©vrticiosijek.hr

 

Dječji vrtić „Stribor“ jedan je od 26 vrtića Dječjeg vrtića Osijek. Smješten u naselju Vijenac I. Meštrovića, okružen parkom i zelenim površinama. U neposrednoj blizini rijeke Drave i Tvrđe, starog dijela grada Osijeka.
Radno vrijeme vrtića je od ponedjeljka do petka - u vremenu od 6.00 h do 17.00 h.
Naš vrtić jedini je dežurni objekt u gradu subotom - u vremenu od 5.30 h do 16.00 h.
Objekt se sastoji od 7 velikih SDB i sanitarnih čvorova, blagovaonice, velike i prozračne sportske dvorane. Bogatstvo našeg vrtića su i dva atrija - estetski uređena uz fontanu i sjenicu. U njima je zasađeno ljekovito bilje i bobičasto voće. Prostor pruža mogućnost boravak na zraku, mlađe skupine i jaslica. Hodnici su obogaćeni različitim igrovnim interesnim i kreativnim centrima, koji pružaju mogućnost igre u manjim skupinama te potiču razvoj samostalnosti i odgovornog ponašanja djece izvan SDB.
U našem vrtiću boravi oko 160 djece koja su smještena u dvije jasličke i pet vrtićkih skupina.
Djeca pohađaju redovne programe:
• poludnevni program,
• poludnevni program s ručkom,
• cjelodnevni program

      

2

2
Dana, 13. veljače 2018. godine naseljem Vijenac Ivana Meštrovića prošla je vesela povorka malih vrtićaraca Dječjeg vrtića Stribor.  Uz pratnju roditelja unatoč snijegu čuli su se veseli zvukovi i pjesma. Djeca su ponosno predstavljala svoje tematske kostime koje su nekoliko dana prije izradili zajedno sa svojim roditeljima. Veseli pingvini, mačići, pilići, leptiri i zečići obilježili su taj dan.

Opširnije...

6

6
U poslijepodnevnim satima održala se kreativna radionica djece i roditelja starije A skupine. Vrijedno, kreativno i maštovito zajedničkim snagama kreirali su se kostimi za zajedničku povorku. Tematski podijeljene kreacije po skupinama obogatit će povorku koja će se održati 13. veljače 2018. godine u naselju Vijenac Ivana Meštrovića. Lijepo i ugodno iskustvo!

Opširnije...

1

1
Kreativna radionica u suradnji s roditeljima djece starije jasličke skupine.

Nakon završenih kreacija djeca su ponosno prošetala po cijelom vrtiću, gdje su se održavale i druge kreativne radionice, kako bi prezentirali rad svojih roditelja.

Opširnije...

2

2
U suradnji s ravnateljicom MLU, Jasminkom Mesarić, prisustvovali smo predstavi Četiri godišnja doba, autorice Pike Vončine. Riječki glumac, Damir Orlić, proveo je djecu kroz sva četiri godišnja doba na vrlo zanimljiv način. Upoznao ih je s kamišibaj kazalištem iz Japana te zaokupirao njihovu pozornost punih 90 minuta.
Djeca starije skupine uživala su u svakom trenutku, postavljala pitanja, slušala i pozorno pratila likove i događaje svih godišnjih doba.

Opširnije...

3

3
Prigodan blagdanski koncert održan je u našem vrtiću u srijedu, 20. prosinca 2017. godine u izvedbi obitelji Pećar. Raznolikim tematskim pristupom, pjesmom, pričom i sviranjem različitih glazbenih instrumenata, gospođa Ana i gospodin Krešimir, pružili su nam ugodne trenutke u kojima smo svi zajedno uživali.

Opširnije...

33

33
U blagdanskom duhu, organizirali smo posjet Crkvi sv. Mihaela u Tvrđi. Posjet smo realizirali 21. prosinca 2017. godine sa starijim skupinama. Djeca su mogla uživati u zvukovima orgulja zahvaljujući gospođi Ani, koja je odvojila svoje vrijeme i dobru volju kako bi nam iskustveno upotpunila blagdanski ugođaj.

Opširnije...

14

14
Skupina odgojitelja timski je organizirala i osmislila božićnu svečanost pod nazivom " Božić naših prijatelja" (po istoimenoj slikovnici Vere Zemunić)

U izradu kostima uključili su se i roditelji.

Djeca se uživljavaju u uloge šumskih životinja te svojom scenskom izvedbom prikazuju božićno slavlje u životinjskom svijetu.

Opširnije...

3

3
Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite provodi Državna uprava za zaštitu i spašavanje već sedmu godinu, a ima za cilj podizanje svijesti o postojanju opasnosti od katastrofa kao i uz djelovanje žurnih službi.

Opširnije...

svecanost top

svecanost top

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja DUZS-e dodijelila je nagrade pojedincima Natječaja za likovne, literarne, i foto radove djece i mladih.
Dodjela nagrada održana je 9. svibnja 2017. u Zagrebu. Svečanosti su prisustvovali predstavnici vlade, ravnateljica AZOO te predstavnici DUZS-e.
U kategoriji likovnih radova starije predškolske djece treće mjesto osvojio je Minja Popadić, polaznik Dječjeg vrtića Osijek, PO "Stribor".