Po "Vrapčić"
V.Mačeka 10, Tenja
31207 Tenja
Voditeljica: Ivana Mijoč
Telefon:031/290-993

Dječji vrtić vrapčić otvoren je 2000.g., te od tada uspješno organizira i provodi program odgoja i obrazovanja naših najmlađih.Poznavanje i razumijevanje prava djeteta prvi je korak na putu njihova življenja poštovanja, ostvarivanja i zaštite.Osiguravajući djeci okruženje i mijenjajući ga u skladu sa specifičnim potrebama učenja, odgojiteljice ohrabruju djecu na sudjelovanje i suradnju u različitim aktivnostima.Tijekom pedagoške godine organiziramo predstave, posjete, izlete, klizanje, plivanje….Polazimo od spoznaje da je djetetu najugodnije u toplini svoga doma te zbog toga nastojimo svojim „vrapčićima“ osigurati obiteljsku atmosferu u svakom trenutku njihova boravka u vrtiću.Glavni cilj i misao vodilja u našem radu je sretno i zadovoljno dijete.

2

2
Posjetio nas je prometni policajac Zoran kako bi djecu upoznao tko su sve sudionici u prometu, kako se treba ponašati u prometu te koliko je važna sigurnost u prometu.

Djeca su se jako veselila posjetu, a dječake je posebno razveselila oprema koju je pokazao - kapa, prsluk i palica prometni znak STOP.

Opširnije...

3

3
Pao je snijeg i nitko sretniji od djece. Istinski su uživali u njemu. Osim skakanja i grudanja, djeca su napravila snjegovića koji će krasiti dvorište vrtića dok ne dođu topliji dani.

 

Pozdrave vam šalju djeca iz podcentra Vrapčić.

 

živ, živ, živ...

Opširnije...

7

7
Mjesec Rujan protekao je u prilagodbi novo upisane djece u mješovitoj skupini (dob 3-7 god.) Upravo zbog toga smo ga i obilježili raznim soc. igrama i aktivnostima na temu "Prijateljstvo". Nova djeca su se vrlo brzo prilagodila novom prostoru i ritmu dana te prihvatila nove prijatelje i svoje odgojiteljice. U rujnu smo također poželjeli dobrodošlicu jeseni te smo uz suradnju s roditeljima uredili vrtićki ulaz plodovima jeseni koje su djeca s veseljem donosila i slagala na sam ulaz vrtića. U Listopadu smo obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje.

Opširnije...

DAN JABUKA
Dan jabuka u Vrapčiću obilježili smo posjetu OPG TOMISLAV CERENKO. Šetnjom do voćnjaka po vidjeli smo mnogo zanimljivosti. Promatrali smo poljoprivredne strojeve. U voćnjaku smo se divili nepreglednim stablima jabuka. Sudjelovali smo u berbi jabuka, naučili kako se beru i slažu u gajbe. Na povratku iz voćnjaka obišli smo dva velika ribnjaka gdje su djeca imala priliku hraniti ribe. Obitelj Cerenko nam je darovala jabuke koje smo brali tako da smo se danima sladili u vrtiću.

View the embedded image gallery online at:
http://vrticiosijek.hr/index.php/vrapcic#sigFreeId78d562a936

U vrtiću Vrapčić u Tenji obilježili smo dane kruha.Ugostili smo dvije mame i jednu baku koje su nam ispričale i pokazale kako su nekada bake izrađivale domaći kruh.Posjetili smo PEKARU TENJA gdje smo imali priliku sami izraditi svoja peciva uz pomoć vrijednih pekara.Dane kruha također smo obilježili u našoj likovno -kreativnoj radionici gdje smo izradili divne radove koji su se našli na našoj izložbi.Ovih dana se iz vrtića osjetio miris "Bakinog kruha" i čula se prigodna glazba i vesela dječja pjesma.

View the embedded image gallery online at:
http://vrticiosijek.hr/index.php/vrapcic#sigFreeId9d6022c619