Područni objekt "Zvončić"
Ulica Grada vukovara 2a
31 431 Čepin
Voditeljica: Monika Tovarović
Telefon:031/380-295
Mobitel:099/24 70 42

 

Nalazi se u Čepinu u Ulici Grada Vukovara 2. Vrtić osigurava lijepu i dobro pripremljenu okolinu koja potiče dijete na rad, učenje i igru tijekom njegova najvažnijeg razvojnog razdoblja - u dobi od 1. do 6. godine, baš kad se njegov duh i um tako naglo razvijanju.
Imamo stotinjak djece smještenih u pet skupina; mješovita jaslička, mlađa , srednja, starija A i starija B.
Pružamo mogućnost poludnevnoga, poludnevnog programa sa ručkom i cjelodnevnog programa.
Program katoličkog vjerskog odgoja u našem vrtiću integriran je u rad redovne skupine, a provodi se po Programu katoličkog vjerskog odgoja.
Uz bogat redovni program u sigurnom, poticajnom i ugodnom okruženju naudimo i program predškole izvan redovitoga programa rada sa djecom predškolske dobi te mogućnost učenja engleskoga jezika za starije skupine.

 

11

11
Dana 8.9.2017. naš je vrtić sa svoje dvije starije skupine sudjelovao na tradicionalnoj manifestaciji "Trčanjem do zdravlja", u organizaciji čepinskih osnovnih škola i Općine Čepin. Naša su se djeca natjecala u trčanju na 100 m. Osim velikog broja djece, publiku su činili brojni roditelji kao i mještani. Ponosni smo što smo uključeni u ovu hvale vrijednu manifestaciju. Važno je sudjelovati, ali svejedno moramo pohvaliti najbrže, nagrađene medaljama.

Opširnije...

3

3
Tijekom mjeseca svibnja organizirali smo zanimljive radionice. Zajedno s roditeljima oslikali smo vanjske zidove vrtića i posude za cvijeće, te vrtlarili u našem dvorištu.
Radili smo na projektu zanimanja ljudi gdje smo također surađivali s roditeljima pojedinih zanimljivih zanimanja.
Organizirali smo sportske i natjecateljske igre na otvorenom te posjetili Zoološki vrt.

Opširnije...

1

1
Obrađujući temu: "I moja ruka čuva planetu", djeca pokazuju veliki interes i znatiželju za svemir. S ciljem zadovoljavanja dječjeg interesa nastaje ovaj zanimljiv projekt.

Opširnije...

Odgojitelji i djeca u Zvončiću imaju izvrsnu suradnju s općinom Čepin u svrhu unapređenja i podizanja kvalitete rada s predškolskom djecom. Pokrenut je projekt „Vrtić u knjižnici-Knjižnica u vrtiću“ s ciljem osvješćivanja važnosti čitanja od najranije dobi kako za predškolsku djecu tako i za njihove roditelje.
Odgojiteljice su osluškujući potrebe djece, njihovih roditelja, ali i u želji kvalitetnijeg poticanja razvoja djeteta, osmislile i pripremile niz poticajnih aktivnosti i događanja koji potiču rano čitanje predškolske djece i stvaranje kulture čitanja.

Opširnije...

Igre u pijesku

Pijesak nudi djeci brojne mogućnosti. Idealan je za razvoj fine motorike, dobar je kao taktilno osjetilo. Dijete u igri stvara potrebnu komunikaciju s drugom djecom na taj način proširuje vokabular. Propuštanje kroz prste pijesak se topi stvarajući kod djece ugodu i na taj način umiruje djecu. Igrajući se s pijeskom djeca izražavaju kreativne sposobnosti. Raduje ih curenje pijeska, rade razne uzorke, oblike, vježbaju pisati slova, crtaju koristeći svoje prste kao olovku, istražuju….Igrajući se u pijesku surađuju s drugom djecom, uči kako dijeliti i čekati na red.