Likovni natječaj Dusz na temu “Prirodne katastrofe”

Objavljeno Posted in Jaglenac, Novosti

Kada su nas nazvali iz dusz 4. travnja dio djece starije „B“ skupine stajao je na hodniku spremni za košarkaški turnir, a među njima i Leon Lendić – dječak čiji je likovni rad poslan na natječaj zajedno sa još 13 radova. Vijest da je njegov rad „Potres“ proglašen za najbolji u Hrvatskoj u kategoriji starije predškolske djece, da je osvojio 1. mjesto, bila nam je kao bajka. A onda su uslijedili dogovori i odlazak u Zagreb. Najviše me se dojmilo kad su mu djeca iz skupine prišla i poželjela dobru zabavu i sretan put za Zagreb!

U Zagreb smo išli nas troje – Leon, majka Ivana i Tatjana Lukadinović, kao odgojiteljica i jedna od mentorica rada (druga mentorica je bila kolegica Ana-Marija Maras). Na put smo krenuli nešto iza podneva 3.5.2018. s g. Zvonkom Grgecom, djelatnikom duzs, koji nas je vozio za Zagreb službenim vozilom, smjestio u „Učilište vatrogastva i zaštite i spašavanja“ na Ksaverskoj cesti. Nakon toga s djetetom smo otišli razgledati nekoliko znamenitosti u centru grada, a zatim smo se vratile ZET-om do smještaja jer su ga dugački plavi tramvaji oduševili.

Ujutro 4.5.2018. Leonu je uslijedilo još jedno iznenađenje – profesionalni vatrogasci su mu omogućili pogledati kamione izbliza, staviti kacigu, provozati se u jednom, sjesti u gumeni čamac za spašavanje,… Doživljaj koji neće zaboraviti.

Oko 11 sati uputili smo se prema dvorani Lisinski gdje je u 12 sati organizirana dodjela nagrada. Program je bio vrlo svečan, te nakon što su sve prisutne pozdravili čelnici duzs i agencije za odgoj i obrazovanje djecu su zabavili pjevačica Mia Dimšić i plesna skupina Atomi.

Izlaskom svakog djeteta na velikom ekranu je prikazan djetetov likovni, foto ili literarni rad. Leon je dobio priznanje i materijalnu nagradu u vrijednosti 1000,00 kn. potom je uslijedio domjenak za sve prisutne i kratko druženje.

Za kraj smo ga nagradili jednom šetnjom po ZOO vrtu na Maksimiru. U večernjim satima stigli smo u Osijek zadovoljni uspjehom i puni lijepih dojmova. Uskoro slijedi prijem kod osječkog župana na dodjeli nagrada na županijskoj razini.