Maskenbal u Maku

Objavljeno Posted in Mak

Dana 9. veljače 2018. godine održali smo našu tradicionalnu 21. po redu, Pokladnu povorku pod nazivom „Pita zima, što na nebu ima“.
U povorci su sudjelovala djeca svih odgojnih skupina, od mlađe do predškolske skupine, oko 150 djece.
Kao i proteklih godina kostime za Pokladnu povorku, osmislili su i zajedno na radionicama u vrtiću izradili odgojitelji, roditelji i djeca. Za izradu kostima koristili smo ekološki prihvatljive materijale, materijale koji se mogu reciklirati.
Tema ovogodišnje Pokladne povorke bila je vremenska prognoza. Tako da su se u povorci mogli vidjeti kostimi koji su predstavljali određene sličice vremenske prognoze kao što su: oblačno, sunčano, vedro, kišovito, snjegovito, duga poslije kiše, sličice za nevrijeme kao i sličice zvjezdanog neba.
Pokladnoj povorci pridružili su se i mnogi roditelji kao i sugrađani koji su nas pratili u našoj šetnji i nagradili bučnim pljeskom nakon kratkog glazbenog programa koji smo izveli na našem Trgiću.
Ova pokladna povorka bila je ujedno i naš Projektni dan u sklopu Ekoprograma koji u našem vrtiću provodimo od 2008. godine. Jedan od ciljeva nam je: Oživjeti i sačuvati tradicijske običaje kraja u kojem živimo – pokladne običaje. Kao vrtić koji se zalaže za očuvanje zdravog okoliša svojim akcijama i projektima uvijek nastojimo, našim sugrađanima, ukazati na određenu problematiku. Ove godine su to ekstremne klimatske promjene koje svi na Zemlji osjetimo.
Ponosni smo na našu Pokladnu povorku koja je postala i dio tradicije dječjeg vrtića Mak.