Prosinac u Josipovcu

Objavljeno Posted in Josipovac

Božićno vrijeme u vrtiću Josipovac proteklo je uz brojna događanja, aktivnosti djece, roditelja i odgojitelja.
6. prosinca Sveti Nikola bio je i u DV Osijek, podcentru Josipovac. Djeca su ga dočekala u vedroj atmosferi te su se uzajamno darivali, oni njega pjesmom a on njih mandarinama. O njemu su se posebno zanimala i proširila svoja znanja djeca vjerske skupine putem različitih poetskih i proznih sadržaja, kao i priča koje su im prenijeli članovi njihovih obitelji. Nakon raspjevanog susreta uslijedilo je zajedničko fotografiranje od najmlađih skupina do najstarijih, te su djeca mogla osjetiti i doživjeti ljepotu raznolikosti sadržaja naših blagdanskih običaja, tradicije i kulture.
Božićno putovanje osjetila su djeca starije A skupine putujući božićnim tramvajem. Pogledali su predstavu u tramvaju uz druženje s Djeda Božićnjakom.
Najstarija skupina uključila se u božićni sajam 9.12. u Josipovcu izradom ukrasa i kićenjem jelke. U večernjim satima sudjelovali su u manifestaciji „Dobra večer u ovom stanu“ pjevajući božićne pjesme uz pratnju glazbene suradnice Tajane Balatinac. Druženje s roditeljima nastavilo se dugo u noć iščekujući vatromet i dolazak Djeda Božićnjaka.
Djecu u vrtiću posjetili su učenici OŠ Višnjevac ( nekadašnji polaznici vrtića) te su kroz dva dana izveli prekrasne dramsko- scenske programe. Veliko hvala učiteljicama i djeci na trudu.
Da možemo i mi pokazali smo kroz Božiću svečanost“ Božićna noć“ starije skupine, i vjerska skupina upriličili su igrokazu kojemu su kroz dvije izvedbe uživala djeca vrtića kao i roditelji, djede i bake.
Božićno razdoblje završili smo blagoslovom vrtića kao i svih dosadašnjih godina.