Vjesnici proljeća

Objavljeno Posted in ERASMUS +, Mak

Tradicionalna POKLADNA POVORKA podcentra Mak  ove je godine obilježena na drugačiji način.

Izbor kostima pokladne povorke izabrali smo nakon razgovora s djecom. Tema pokladne povorke skupine Butterflies bila je VIJESNICI PROLJEĆA . Kostime su djeca izrađivala kod kuće , a u tome su im pomogli roditelji.  Za izradu kostima korišteni su reciklirani i otpadni materijali: tkanina, spužva, papir, karton, vuna. Iste kostime upotrijebiti ćemo u dramsko-scenskom izrazu koji osmišljavaju djeca a koji ćemo upriličiti u mjesecu ožujku.

U povorku  smo išli, u četvrtak 11.veljače 2021., samostalno kao skupina  radi propisanih mjera zaštite epidemiološke službe. Unatoč tome djeca su bila vrlo uzbuđena i vesela. U veselim maskama prošetali smo ulicama Donjeg Grada , te smo na osječkoj tržnici otpjevali pjesmice po izboru djece ( Jaglac, Mi smo djeca vesela, Kad si sretan, Visibaba mala ). Bilo je tu smijeha, šašavih pokreta – sve sa ciljem otjerati zimu, a dočekati proljeće.

Po povratku u vrtić dočekao nas je topli čaj i do iduće godine ostaju nam dojmovi i priče , ali i ideje kako će to biti 2022.g.

U prilogu se nalaze fotografije radionice djece s roditeljima u obiteljskom domu.