Završen još jedan ciklus radionica “Rastimo zajedno” u PC Ivančica

Objavljeno Posted in Ivančica

U podcentru ”Ivančica” proveden je još jedan ciklus radionica za roditelje ”Rastimo zajedno”. U radionice je bilo uključeno 12- ero roditelja iz podcentara ”Mak” i ”Ivančica”, a voditeljice su bile Katica Pecnik, prof. pedagog, Mirjana Malčić, odgojitelj mentor i Nada Vaci, prof. predškolskog odgoja.
Roditelji su prisustvovali na 11 radionica na kojima su stekli nove spoznaje o roditeljstvu u najboljem interesu djeteta te, kako sami kažu, dobili potvrdu da mnogo toga rade dobro, spoznali što mogu bolje i dobili ohrabrenje i vjetar u leđa da nastave dalje u pravom smjeru.

 

Evo što o radionicama kažu sami roditelji…

 

Što roditelji smatraju najkorisnijim dobitkom za sebe:
– Skupljanje znanja i vještina za poboljšanje odnosa sa djecom.
– Bogatija sam za nova iskustva; upoznala sam divne ljude.
– Svaki put sam nešto naučila korisno za odgoj djeteta. Naučila sam reći smirenije i čvršće ne.
– Razmjena iskustava, savjeti stručnjaka.
– Moje samopouzdanje kao mlade majke je poraslo. Znam kako reagirati i razumjeti svoje dijete. Isto tako sam se naučila biti strpljiviji roditelj nego što sam prije bila.
– Jedno veliko iskustvo i znanje koje smo dobili na radionicama, puno odgovora na pitanja o boljem odgoju i iskustva drugih.

Što roditelji smatraju najkorisnijim dobitkom za svoje dijete:
– Mislim da sam puno naučila i stekla neke nove vještine korisne za bolji odgoj. Postala sam čvršća i odlučnija u odgoju, te mislim da imamo puno bolju komunikaciju.
– Dobilo je majku koja ga više razumije, prepoznaje njegove potrebe i trudi se pomoći mu u svakom trenutku.
– Na neki način sam pristupila odgoju s neke ”više dimenzije”.
– Sretno dijete jer će dobiti roditelje koji su na radionicama puno naučili – kako biti bolji roditelji, samim tim naša djeca će biti još sretnija!
– Potpuniju prisutnost, rješavanje problema i poboljšanje komunikacije.
– Više ga slušam, razumijem i strpljivija sam.
– Svoju vlastitu izgradnju i osviještenost za njegove potrebe.

Koja svoja očekivanja su ispunili, a koja nisu:
– Došla sam bez očekivanja, a završila s puno očekivanja. Očekivanja za dalje, mene kao roditelja i osobe. Sada želim još više učiti i usavršavati se te zajedno kroz život ići sa sinom znajući da ćemo znati i moći riješiti sve prepreke.
– Uglavnom su radionice ispunile sva moja očekivanja, možda i više od očekivanog.
– U početku sam bila skeptična, danas kad je kraj sam sretna jer sam bila dio ovog projekta. Nisam imala velika očekivanja, ali dobila sam toliko toga.
– Razmjena iskustava i savjeti. Nemam neispunjenih očekivanja.
– Ispunila sam sva svoja očekivanja. Bilo mi je izuzetno drago biti članica tima ”Rastimo zajedno”!

Neke od poruke roditelja voditeljicama:
– Voditeljice su osmislile i vodile radionice profesionalno, stvorile pozitivno i ugodno ozračje te se pobrinule da dobijemo sve informacije i odgovore. Svaka pohvala.
– Voditeljice su odlične, zanimljive, vesele i predane! Više takvih radionica kako djeca odrastaju!
– Voditeljice su bile odlične, opuštene; samo neka ostanu takve jer znam da će naša djeca u vrtiću s njima takvima biti izuzetno sretna!
– Nastavite, radite dobar posao!
– Voditeljice od mene imaju samo riječi hvale. Bile su poučne, zabavne, konkretne u odgovorima, komunikativne, simpatične!
– Imali smo odlične voditeljice koje su se trudile što više prenijeti znanja i vještina nama i na tome sam im jako zahvalna.