Blagdanska događanja u Podcentru Josipovac

Objavljeno Posted in Josipovac

I tako je još jedan Božić iza nas, najradosniji mjesec u godini, mjesec Prosinac, kada je poseban naglasak na zajedništvu, miru, ljubavi, darivanju.

Početak blagdanskog ugođaja otpočeo je dolaskom Svetog Nikole. Naravno, želio je čuti, jesmo li bili dobri, što smo naučili pjevati, glumiti, slušamo li roditelje i odgojiteljice. Roditelji spremni na suradnju pomogli su mu  i ovaj puta oko darova. Osam velikih vreća bile su pune didaktike. Igračke su nas potaknule na dijeljenje i zajedničku igru. Roditeljima veliko hvala.

Josipovac svakim novim danom bivao je sve ljepši jer o estetskom uređenju brinuo je tim odgojitelja i djece. Bio je to pravi advent u Josipovcu. Tijekom mjeseca održavale su se božićne radionice djece i roditelja dok blagdanske aktivnosti samo su se nizale (stvarali su se ukrasi od slanog tijesta, slikalo, izrađivale su se čestitke, božićni kolačići, odlazilo u crkvu, kazalište. U blagdansko vrijeme kada svi nastojimo biti empatični, ostvariti dobru komunikaciju i suradnju sa svojom neposrednom okolinom i pokloniti joj nešto što se ne kupuje novcem a ostavlja trajno sjećanje upravo su to ostvarili višnjevački osnovnoškolci, učenici drugog i četvrtog razreda, u pratnji svojih učiteljica i roditelja. Posjetili su naš vrtić, te vrtićarcima poklonili kratki božićni program ispunjen recitacijom i pjesmom. Vrtićarci su njihove glazbene izvedbe popratili pjesmom i pokretom, što je rezultiralo obostranim zadovoljstvom, te izmamilo svima osmjehe na lica. Školarci su vrtiću poklonili i različite didaktičke materijale i razne igračke. Zahvaljujemo im na tim poklonima koji će nam zasigurno pomoći u ostvarivanju odgojno-obrazovnog rada.

Blagdanskog ozračje potražili smo i u našem gradu putujući Božićnim tramvajem. Naše želje prenijeli smo Djedu Božićnjaku i Baki Mrazici.

I na kraju mjeseca u vrtić s gitarom stigao je Djed Božićnjak no umjesto slatkiša donio je jabuke. Razgovaralo se o nezdravoj prehrani i slatkišima koje djeca dobivaju za blagdane. Iznenadio se kada je vidio da znamo što je piramida zdrave hrane i zašto su slatkiši nezdravi. Jabuku je svako dijete ponijelo kući uz priču o čarobnoj božićnoj jabuci i Djedu Božićnjaku.

Djeca starijih skupina uključila su se u Božićni sajam u Josipovcu sudjelujući u glazbenom programu. Pjevajući uz pratnju glazbene suradnice. Da uistinu je bilo veselo u mjesecu Prosincu u podcentru Josipovac Dječjeg vrtića Osijek.

Zavirite u galeriju slika.