Blagdanske aktivnosti u mješovitoj engleskoj skupini

Objavljeno Posted in Pčelica

Ove godine, u planiranje blagdanskih aktivnosti, koje su sastavni dio života djece, uključili smo roditelje djece, ali i različite institucije u gradu. Kurikulum ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja složeno je područje različitih djelovanja. Osim djece i odgojitelja kurikulum konstruiraju roditelji i šira društvena sredina u kojoj dječji vrtić djeluje.
Boravak roditelja u skupini obilježile su aktivnosti izrade božićnih čestitki i kolačića. Ostvarili smo i suradnju kroz posjetu radnom mjestu roditelja te smo organizirali posjetu plesnom studiju u kojem smo imali priliku sudjelovati na plesnoj radionici. Uz različite plesne koreografije i vježbe uz glazbu djeca su razvijala motoriku, osjećaj za glazbu, ritam, melodiju, gledala su sebe u različitim pokretima te pratila upute majke koja ih je vodila. Doživljaj plesa i glazbe potaknuo je pozitivne emocije kod sve djece te su ona u svim koreografijama rado sudjelovala. Veliko oduševljene izazvala je posjeta majke učiteljice i njenih učenika. Učenici su djeci pričali Božićne priče i pjevali pjesme, a druženje je zaokruženo izradom ukrasa za vrtićki bor.
U sklopu izvanvrtićkih aktivnosti posjetili smo ZOO vrt našeg grada koji nam je ponudio božićne radionice uz stručno vođenje te obilazak životinja. Posjetili smo i Vrtnu bajku u kojoj smo se družili s Djeda Mrazom.
Između gostovanja i posjeta svakodnevno su se i u dječjem vrtiću odvijale razne aktivnosti koje su poticala djeca, ali i odgojitelji. Svako dijete pronašlo je aktivnost koja mu je odgovarala, a roditelji su nas oplemenili svojim znanjima i vještinama. Zajedničkim snagama razvijali smo dječje sposobnosti i interese te nastojali da se razvijaju i uče u ugodnom, veselom i poticajnom okruženju.