Djeca podcentra Sunčica u posjetu Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek

Objavljeno Posted in Novosti, Sunčica

Obilježavajući mjesec knjige (od 15. listopada do 15.studenog) u  podcentru Sunčica  provodili smo  razne aktivnosti s djecom: formirali centar knjižnice, pozvali roditelje na suradnju pri donošenju omiljene djetetove slikovnice iz kućne zbirke, čitali slikovnice, knjige i enciklopedije, prepričavali priče, pomoću tekstova iz slikovnica i izrađenih lutaka izvodili dramske improvizacije te raznim likovnim tehnikama iskoristili doživljaj knjige.

U četvrtak 10. studenog 2022. djeca mješovite skupine ranog učenja engleskog jezika posjetila su  Gradsku i sveučilišnu  knjižnicu Osijek – Ogranak Retfala. Posjet je isplaniran i realiziran u suradnji s roditeljem koji je djelatnik knjižnice.

Djecu je dočekala majka dječaka iz naše skupine i  knjižničarka Dubravka Pađen- Farkaš koja je djecu  upoznala s prostorom čitaonice, uputila u rad djelatnika knjižnice te na kraju i pročitala nekoliko slikovnica primjerenih njihovoj dobi i interesu. Knjižničarka je na način razgovornog, interaktivnog i poticajnog čitanja uvela djecu u svijet bajki.

Posjet knjižnici bio je koristan djeci ne samo u svrhu bogaćenja doživljaja već i u usvajanju moralnog i odgovornog ponašanja prema pisanoj riječi. Ovakvim aktivnostima vezanim uz čitanje želimo osvijestiti da djeca knjigu prihvate kao svakodnevnicu, a ne kao obavezu. Jedino takav pristup ima pozitivne učinke na dijete i njegov cjelokupni razvoj.

Zahvaljujemo djelatnicima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek koji su nas ugostili i pružili djeci osjećaj zadovoljstva.