Dnevnik malih botaničara

Objavljeno Posted in ERASMUS +

U mjesecu listopadu u podcentru Mak, nastavljaju se koraci u  ostvarenju projekta Erasmus + „Let´s  go green“ na temu mali botaničari.

Cilj u ovom mjesecu  je djecu zainteresirati za  vrtlarstvo, igranje sa zemljom, prirodninama, sjemenjem, naučiti razlikovati voće i povrće, nove pojmove te  što sve možemo učiti, bilježiti, proučavati u jesensko doba.

Igru smo započeli prikupljanjem raznih sjemenki, biootpada,  jesenskih prirodnina te materijala koji su nam potrebni za vrtlarenje, a potom odabrali mjesto s puno svjetlosti gdje će djeca razvijati igru i učenje.

Aktivnosti poput izrade čarobnog drveta od kolaža, preslikavanja lista ugljenom, oformljavanje eko sobnog vrta (sijanja, sadnje i uzgajanje sadnica) te briga o istom, proučavanjem pokusa „Što biljci treba da naraste“, pokusi s biootpadom,  izrezivanjem sličica  voća i povrća iz časopisa od kojih smo izradili društvenu igru, slikanjem, djeca su bogatila znanje, rječnik. Sve ovo je iskustvo koje je  preraslo  u timski rad i veliko zadovoljstvo.

Odlučili smo izraditi „Dnevnik malih botaničara“ u kojem ćemo bilježiti aktivnosti, fotografije, izjave, važne poruke koje će poslije služiti kao edukativno- didaktička knjiga iz koje mogu svi učiti.

Ovo je jedna dječja izjava: „’Ko bi rek’o da ću ja posaditi nešto i da će sad tu izrasti biljka.“ N.B.