„Plesna haljina žutog maslačka“

Objavljeno Posted in ERASMUS +, Mak

mjuzikl u izvedbi dramske skupine dječjeg vrtića Mak

Dana 12. svibnja premijerno je izveden  mjuzikl  „Plesna haljina žutog maslačka“,  prema istoimenoj priči autorice Sunčane Škrinjarić. U izvedbi  mjuzikla sudjelovala  su djeca iz skupine Leptirići i Ribice koji čine dramsku skupinu u sklopu projekta   Let´ s go green.

Ovu jednostavnu priču koju djeca uvijek iznova  rado slušaju izabrali smo zato što nosi u sebi niz snažnih poruka:

– važno je otkriti svoje dobre strane

– ljepota je u različitosti

– pomažući drugima usrećujemo i sebe

– ljepota nije u vanjskom izgledu.

Autorica svojim prekrasnim opisima izgleda , boja cvijeća i kukaca veliča ljepotu i raznolikost  prirode koja nas okružuje te tako utječe na razvoj empatije i pozitivnog stava prema prirodi.

Tekst priče prilagodili smo dječjem izričaju, odnosno djeca su sama „prerađivala“ rečenice prema svojim  govornim mogućnostima. Kostime za predstavu, zajedno s djecom  izradili smo  uglavnom od otpadnih materijala: reklamnih letaka, kartona, kartonskih tuljaca. Djeca su vješto presavijala papire u obliku lepeza od kojih smo formirali krila kukaca, oslikavala svoje cvjetne kape, osmišljavala čarobne štapiće…te tako razvijala svoje motoričke sposobnosti , maštovitost i inicijativnost. Iskoristili smo i cvjetne kostime koje su djeca uz pomoć roditelja izradila kod kuće  za pokladnu povorku koji su sada predstavljali cvjetnu livadu (izrađeni uglavnom od reklamnih letaka). Poseban ugođaj  predstavi  dali su songovi uklopljeni u priču koje je osmislila i uglazbila stručna suradnica za glazbeni odgoj Tajana Balatinac. Predstavu smo izveli na livadi u vrtićkom dvorištu što je upotpunilo doživljaj priče.