Projekt ’72 sata bez kompromisa’ ponovno u Dječjem vrtiću Osijek

Objavljeno Posted in Latica, Mak, Nevičica, Novosti, Potočnica

I ove je godine nastavljena uspješna suradnja s međunarodnim volonterskim projektom ’72 sata bez kompromisa’ koji nekoliko godina zaredom potpomaže poboljšanju prostornih i materijalnih uvjeta u podcentrima Dječjeg vrtića Osijeka.

Tako je i ove godine preko 60 vrijednih i mladih volontera nesebično poklonilo svoje vrijeme,  vještine i pozitivnu energiju za  mališane podcentara Latica, Nevičica, Potočnica i Mak. Bojali su ograde, zidove, igrala, žardinjere, ukopavali panjeve, šišali grmlje…

Volonteri su u podcentru Nevičica bili i prethodne godine te su stvorili poticajno okruženje za boravak na otvorenom. Ove su godine dodatno obogatili vanjski prostor sastavljanjem drvene kućice, učvršćivanjem školskih ploča na vanjski zid, bojanjem drvenih kolaca u osnovne boje…  U podcentru Mak koji provodi odgoj za okoliš i održivi razvoj, volonteri su raskrčili veliku površinu obraslu grmljem i mladicama koju će sada djeca moći koristiti za vrt.

Podcentri Latica i Potočnica su ove godine imali energetsku obnovu te je njihov prostor sada dodatno uređen bojanjem ograde i vanjskih igrala.

Djeca ova četiri podcentra zahvaljujući volonterima imaju uređenija dvorišta te sadržajnije i kvalitetnije aktivnosti za boravak na otvorenom.

Zahvaljujemo svim uključenima u projekt ’72 sata bez kompromisa’ te se nadamo nastavku ove uspješne suradnje u nadolazećim godinama.

https://72sata.hr/