Projekt ’72 sata bez kompromisa’ ponovno u Dječjem vrtiću Osijek

Objavljeno Posted in Kosjenka, Krijesnica, Latica, Nevičica, Novosti

Već treću godinu za redom međunarodni volonterski projekt ’72 sata bez kompromisa’ potpomaže poboljšanju prostornih i materijalnih uvjeta u podcentrima Dječjeg vrtića Osijeka.

Tako je i ove godine preko 80 vrijednih i mladih volontera nesebično poklonilo svoje vrijeme,  vještine i pozitivnu energiju za  mališane podcentara Latica, Nevičica, Krijesnica i Kosjenka. Bojali su ograde, zidove, stolice, oslikavali žardinjere, zidove i igre na terasama. U podcentru Nevičica koji je dio projekta ‘Učenje na otvorenom’ započeli su izgradnju adrenalinskog parka postavljanjem balansnog mosta od trupaca, oslikali motorički poligon na prilaznoj stazi, ukopali stupce za sklop aktivnosti za razvoj prirodnih oblika kretanja, kreirali društveni prostor kružnog susreta od oslikanih panjeva, obojali gumeni iglu, osposobili kuhinju na otvorenom, izradili mjerni instrument za vaganje i opažanje protuteže.

Djeca ova četiri podcentra zahvaljujući volonterima imaju sadržajnije i kvalitetnije aktivnosti za boravak na otvorenom te zajedno s odgojiteljicama i roditeljima zahvaljuju svim uključenima u projekt ’72 sata bez kompromisa’ te se nadaju nastavku ove uspješne suradnje u nadolazećim godinama.

https://72sata.hr/