Tjedan zdravlja u podcentru Kockica

Objavljeno Posted in Kockica, Novosti

Početkom studenog održan je tjedan zdravlja u našem vrtiću. Temu su inicirala djeca skupine Leptirići. Aktivnosti i vrtićko okruženje su prilagođeni i obogaćeni u skladu s temom. Načini očuvanja zdravlja, suzbijanje straha od liječnika te pružanje prve pomoći bili su ciljevi ovih aktivnosti.

Dogovorom djece i odgojitelja soba dnevnog boravka upotpunjena je centrom liječnika koji je djeci omogućio kvalitetnu simboličku igru.
Temu smo upotpunili gostima u vrtiću. Posjetila nas je trenerica, majka djeteta skupine, koja je vodila tjelovježbu i ukazala  djeci na važnost svakodnevnog vježbanja i pravilnog izvođenja vježbi.

Važno je istaknuti suradnju vrtića i sa Zavodom za hitnu medicinu OBŽ kojima i ovim putem zahvaljujemo. Vrtić su posjetili liječnik, dvije medicinske sestre i tehničar/vozač sa Zavoda za hitnu medicinu. Djeca su imala priliku upoznati se sa zanimanjem medicinske struke te što je potrebno učiniti u iznenadnim situacijama. Nakon demonstracije i djeca su mogla primijeniti neke od zahvata prve pomoći. Također, djeca su imala priliku boraviti u vozilu hitne pomoći i upoznati se s određenom aparatima, pomagalima i lijekovima. Djeci je ovo bilo nezaboravno iskustvo te su nakon toga svi poželjeli biti medicinsko osoblje kada odrastu.