Po "Sjenčica"
Sjenjak 8
31 000 Osijek
Voditeljica: Hamira Perković
Telefon:031/574-644
mobitel: 099 2047030

 

 Dječji vrtić Sjenčica počinje s radom u jesen 1975. godine s četiri odgojne skupine. Zbog velikog broja djece i potreba roditelja 1986. godine otvaraju se još dvije odgojne skupine. Sjenčica sada ima šest odgojnih skupina a broj upisane djece varira iz godine u godinu.

 

    

1

1
U sklopu Tjedna mozga koji se obilježava od 12. do 18. ožujka 2018. u podcentru Sjenčica 15. ožujka održano je predavanje „Rani razvoj mozga-mogućnosti i utjecaji“. Predavanje su održale Senka Blažetić, profesorica na Odjelu za biologiju, Sveučilišta u Osijeku te Valentina Majdenić, profesorica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.

Opširnije...

1

1
Uz Međunarodni dan volontera Mali poduzetnici volontirali su u Dječjem vrtiću Sjenčica te najmlađima čitali pjesme u cilju njegovanja čitalačke kulture.

 

Opširnije...

8

8
1. Tradicionalna akcija u Dječjem tjednu pod nazivom "Šareni svijete pozdravlja te dijete" i ove godine održana je na prostoru šetališta Sjenjak. Crtanjem kredom djeca cijelog vrtića izražavala su svoju maštovitost i kreativnost. te tako slali poruke prijateljstva i zajedništva.

2. Potaknuti velikim interesom djece iz zelene skupine ali i činjenicom da nas čekaju dvije prinove u Dječjem tjednu pozvali smo u goste mamu trudnicu. Djeca su imala priliku vidjeti i dodirnuti trudnićki trbuh, osjetiti bebino pomjeranje te stetoskopom poslušati otkucaje bebinog srca. Bebu su mogli vidjeti i na ultrazvučnim snimkama koje je donijela naša gošća.

Opširnije...

"Pjesma voli osmijeh, osmijeh voli pjesmu"

Dana 15. 12. 2016. godine , održan je humanitarni koncert  u prostoru podcentra Sjenčica. Sudjelovali su : Djeca starije skupine, skupina Ritmos, Muško pjevačko obrtničko društvo-Zrinski, Zbor matice umirovljenika grada Osijeka i KUD Šokačka grana – muški pjevački zbor Šokci.
Ovo je jedan u nizu Božićnih humanitarnih koncerata koji organizira podcentar Sjenčica. Često s djecom i u suradnji s roditeljima organiziramo humanitarne akcije u skladu s potrebama lokalne i šire zajednice. Zahvaljujući humanosti ljudi koji su se odazvali na naš poziv uspjeli smo i ove godine organizirati koncert i pomoći potrebitima. Koristimo ovu priliku kako bi se zahvalili svim roditeljima i gostima koji su  nas podržali u ovoj ideji.

Opširnije...