Obilježavanje Erasmus dana u Dječjem vrtiću Osijek

Erasmus dani prigodna su godišnja manifestacija kojom se u cijelom svijetu istovremeno obilježavaju uspjesi programa Erasmus +. Erasmus dani ove godine traju od 9. do 14.listopada 2023. i popraćeni su raznovrsnim događanjima diljem Hrvatske. Događanja koja organiziraju korisnici Erasmusa upisani su na međunarodnu kartu.

Ove godine Dječji vrtić Osijek s ponosom obilježava Erasmus dane kroz suradnje s drugim odgojno obrazovnim ustanovama koji također promiču iste vrijednosti i ciljeve ovog programa.

Organizirat ćemo radionicu za djecu Osnovne škole August Šenoa i djecu podcentra Mak koja će uključivati rad s glinom, recikliranje papira, sadnju i kompostiranje. Naime Osnovna škola August Šenoa i podcentar Mak dio su međunarodnog programa Eko škola stoga je ova suradnja ujedno i razmjena iskustava i primjera dobre prakse s kojom ćemo i dalje nastaviti.

Nadalje, ostvarit ćemo i posjet i razmjenu primjera dobre prakse s Dječjim vrtićem Matija Gubec u Zagrebu. Odgojiteljice podcentra Mak predstavit će svoj rad na području održivog razvoja te ćemo se zajedno refleksivno osvrnuti na rad u Erasmus programu i razgovarati o budućim smjerovima suradnje.

Skip to content