Advent u podcentru Sunčica

Djeca svih skupina Sunčice prigodnim aktivnostima obilježila su adventsko razdoblje. U to vrijeme djeci su u izvedbi odgojitelja prikazane dramatizacije i igre uloga.

Kroz različite aktivnosti djeca su iskazivala svoj doživljaj blagdana. Izrađivali su ukrase  od papira, kartona,  prirodnina  (češeri, orasi, sušene naranče, medenjaci, glina) . Djeca su uživala u  bojanju, rezanju i lijepljenju.

Kod djece smo potaknuli pozitivna emocionalnih stanja stvaranjem ugodnog i opuštenog ozračja. Provedenim aktivnostima omogućili smo djeci doživljaj blagdana, poticali druženje, suradnju i dogovaranje u manjim grupama, podupirali dječju inicijativu u osmišljavanju igrokaza i dramatizacija što je rezultiralo razvojem pozitivne slike o sebi.

U provedbu aktivnosti smo uključili i roditelje radionicama izrade ukrasa koje smo iskoristili za ukrašavanje prostora vrtića.

U suradnji s glazbenom suradnicom A.Vranić  i župnom crkvom  djeca su kraćim glazbenim programom sudjelovala u dječjoj polnoćki.

Gradska četvrt Retfala prepoznala je odgojno obrazovni rad  djece i odgojitelja te su nam prigodnim darovima uljepšali blagdane.

[foogallery id=”41284″]

 

Skip to content