Bakterije i higijena

U podcentru Krijesnica, naša mješovita skupina s integriranim engleskim jezikom, bavi se temom Bakterije i Virusi. Postavljamo si pitanje „ Kako sam sebi pomoći da budeš zdrav.?!“  U našem prostoru, ponekad smo izloženi  raznim „kolektivnim bakterijama i virusima“, a poseban slučaj „glista“, potiče dijete da  još više saznaje i dolazi do novih informacija  kako bi moglo i samostalno primjenjivati nove spoznaje, naravno primjereno svojoj dobi. Provedene aktivnosti dio su projektnih aktivnosti vezane za Erasmus + projekta Dječjeg vrtića Osijek.

Često se u vrtiću susrećemo sa raznim uzročnicima bolesti…bakterije…virusi…A kako sami možemo utjecati na što manju izloženost? Dijete proširuje svijest o važnosti za samostalnu brigu  o osobnoj higijeni te na zanimljiv i praktičan način saznaje koliko je higijena važna.Provođenjem povezanih životno-praktičnih aktivnosti, cilj nam je da poučavamo i osnažujemo dijete kako samostalno utjecati na svoje osobno zdravlje. Uključujemo roditelje edukacijskim letcima, izložbama dječjih radova, natpisima i porukama.  Isto tako vodimo brigu o važnosti konzumiranja zdrave hrane. Osim higijene tijela,  higijene usne šupljine, dijete je uključeno i u brigu za higijenu prostora i igračaka.

Pružamo priliku djetetu da različitim načinima dobiju informaciju važnu za njihovo zdravlje.

Neke od aktivnosti: – Bacterias dont like soap – Wash your face, hands…. – Food and teeth….interaktivno potiču dijete na brigu o svom zdravlju.

[foogallery id=”39766″]

Skip to content