Ciklus radionica „Rastimo zajedno plus“

„Rastimo zajedno plus“ je ciklus radionica namjenjem roditeljima djece s teškoćama u razvoju u dobi do 8 godina života.  S obzirom na otežane uvjete podizanja svoje djece (plus) radionice „Rastimo zajedno plus“ dodatna su podrška roditeljstvu te poveznica sa drugim roditeljima gdje međusobno razmjenjuju svoja iskustva.

Od veljače 2023. godine  do travnja 2023. godine  Dječji vrtić Osijek u suradnji s Centrom za autizam Osijek, provodi ciklus od  11 radionica programa „Rastimo zajedno plus“. Radionice se odvijaju u prostorima Centra za Autizam i Dječjeg vrtića Osijek – podcentar Nevičica. Voditeljice radionica su edukacijska rehabilitatorica Gabrijela Purić i odgojiteljice Dječjeg vrtića Osijek Mirjana Malčić i Matea Milovac.

Radionice su se održavale svakoga tjedna u trajanju od dva sata a kontinuitet od puna tri mjeseca bilo je moguće ostvariti samo uz mnogo volje, motivacije i kapaciteta roditelja.

Kroz različite oblike rada roditelji su razmjenjivali ideje  i svoja iskustva u roditeljstvu, upoznavali se sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta te upoznali različite pristupe djetetu koji su na dobrobit djeteta i roditelja.

Cilj radionica  u potpunosti je postignut iako je najveći uspjeh ciklusa mala grupa ljudi koja se povezala i koja će dalje rasti zajedno sa svakim plusićem.

Skip to content