Ciklus radionica Rastimo zajedno za odgojitelje u podcentru Nevičica

Ciklus radionica Rastimo zajedno za odgojitelje uspješno je završilo 12 odgojiteljica Centra 3. Voditeljice radionica bile su odgojiteljice Katica Rališ i Andrijana Milinković i pedagoginja Dijana Markota. Radionice su se realizirale jednom tjedno u vremenskom periodu od 10. listopada do 22. studenog 2023. godine.

Program Rastimo zajedno za odgojitelje temelji se na spoznajama o važnosti ranog razvoja i odnosa odgojitelja prema djetetu u tom razdoblju. Svrha programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške odgojiteljima u ispunjavanju njihovih odgojiteljskih odgovornosti i kompetencija. Teme radionica su vrlo aktualne, svaka tema predstavlja cjelinu za sebe, ali radionice slijede jedna drugu smisleno i sadržajno. Na radionicama se koristite različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti. Kratka predavanja uz PPT prezentacije i filmove, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva u malim ili većim grupama. Svaka radionica sadrži zanimljive igrice koje imaju smislenu povezanost s temom susreta, a koje potiču zbližavanje članova grupe i mogu biti inspiracija za igranje s djetetom u vrtićkom kontekstu.

Što su polaznice rekle o radionicama?

„Osvijestila sam puno pozitivnih stvari koje i sama primjenjujem u radu s djecom“.

„Radionice su ispunile moja očekivanja. Atmosfera je bila opuštajuća i osjećala sam se dobrodošlo“.

„Dobila sam vjetar u leđa. Uz primjerenu podršku voditeljica  i kolegica jačala sam svoje samopouzdanje kao odgojitelj“.

„Najkorisnije su mi bile igrice koje smo prolazili. Sigurno ću ih koristiti u radu s djecom i roditeljima skupine“.

„Svidjela mi se dinamika radionica. Red teorije i red prakse“.

„Naučila sam efikasne načine preusmjeravanja nepoželjnog ponašanja djece te preusmjeravanja grube igre u njegujuću“.

„Inače sam povučena osoba, ali sam se na radionica osjećala ugodno i pozivale su me na aktivnost i iskazivanje mišljenja“.

„Suočila sam se sa svojim dobrim i lošim stranama kao stručnjak. Pohvaljujem voditeljice i njihove primjere iz prakse i svakodnevnog vrtićkog života“.

 

[foogallery id=”40234″]

Skip to content