Creative Strategies for Language Teachers: Make it Easy, Make it Real!

Odgojiteljica Dječjeg vrtića Osijek, podcentra Sunčica Danijela Bilić sudjelovala je u Barceloni  na edukaciji pod nazivom „Creative Strategies for Language Teachers: Make it Easy, Make it Real!“ u periodu od 29. siječnja do 3.veljače 2024.godine.

Tečaj u organizaciji europass Tacher Academy vodila je Federica Di Bartolomeo, certificirani profesor i učitelj talijanskog i engleskog kao stranog jezika  s radnim iskustvom u javnim i privatnim školama u Italiji, Njemačkoj i Španjolskoj te kao organizatorica i voditeljica tečajeva u Europassu od 2017.godine.

Na edukaciji je  sudjelovalo 10 sudionika – učitelja, ravnatelja, pedagoga osnovnih i srednjih škola iz europskih zemalja poput Danske, Nizozemske, Švedske, Mađarske, Poljske, Sicilije i Hrvatske.

Polazište tečaja zasniva se na ideji  da je ovladavanje stranim jezikom životna vještina, što nas je  potaklo na promišljanje o tome kako  učitelji / odgojitelji mogu  strani jezik učiniti zanimljivijim te kako djecu rane dobi motivirati i inspirirati za rano učenje stranog jezika.  

Sudionicima su  predstavljena načela najrelevantnijih teorija u lingvistici kao i koncepti višestruke inteligencije  primjenjive u ovladavanju učenja stranog jezika.

Tijekom tečaja sudionici su naučili kako kreirati učinkovito okruženje za usvajanje stranog jezika integracijom niza obrazovnih tradicionalnih i digitalnih alata koji podržavaju različite stilove učenja kod djece.

Sudionici su podučeni strategijama za  razvoj jezičnih vještina  kroz kreativno i maštovito pričanje priča , glazbu, film, likovnu umjetnost…

Tijekom tečaja korišteni su materijali i raznolike igre koje se mogu primijeniti u skupinama.

Sudjelovanje na edukaciji temelj je za daljnju  suradnju s učiteljima/odgojiteljima drugih zemalja te razmjenu iskustava i prikaz suvremene prakse u području ranog učenja stranog jezika.

Skip to content