Djeca mješovite skupine podcentra Sunčica u aktivnostima o pticama

Djeca mješovite skupine Little Stars krenula  su u  realiziranje različitih aktivnosti o pticama, brige o njima  tijekom hladne zime u siječnju. Različiti časopisi, plakati, video prilozi i dokumentarni snimci  te enciklopedije su  pomogle djeci da steknu određena znanja i predodžbe o pticama, koje su ptice selice, a koje stanarice , da se upoznaju s različitim  vrstama ptica ( koje ptice lete, a koje ne lete, koje plivaju, koje su velike, a koje male ).

Glasanja ptica djeca su mogla svakodnevno slušati, kao i pjesmicu “Little bird“ koja opisuje život ptica tijekom zime.

Djeci su ponuđene različite slikovnice, slikovni material, edukativan film za djecu  “All about birds for children” ( Animal learning for kids ) gdje su djeca mogla čuti i vidjeti  o tome što  jedu ptice i kako im možemo pripremiti hranu.

Slikovni materijal pomogao je prepoznati I imenovati dijelove tijela ptica na hrvatskom I engleskom jeziku. Usvajanje predčitačkih vještina ostvarili smo u igri slika – slovo. Djeca su u istraživačkom centru uživala u promatranju različitih vrsta perja od kojeg ih se najviše dojmilo paunovo pero, uočavali kako  strujanje zraka pokreće pero u zrak, istraživanje kosine puhanjem u ptičicu.

Od likovnih aktivnosti djeca su olovkom crtala perje, te su izradili velike šarene ptice od kartona i s temperama. Neka su djeca  izrađivala  gnijezdo pomoću prirodnih materijala ( perje, sijeno, grančice, špaga) te su u ovim aktivnostima potaknuti  na međusobnu interakciju i korištenje vokabulara engleskog jezika tijekom razgovora. Svim planiranim aktivnostima  potaknuli smo razvoj socijalnih interakcija i prijateljske odnose među djecom različite dobi koji će se nastaviti produbljivati i u budućim planiranim aktivnostima.

Skip to content