Dramsko – scenske aktivnosti u podcentru Vedri dani

Tijekom mjeseca studenog 2023. godine mala dramska skupina djece s odgojiteljicama uprizorila je dvije scenske izvedbe, „Medvjed i pekar puh“ i „Oprostite jeste li Vi vještica?“ (prema istoimenoj slikovnici Pawela Pawlaka i Emily Horn), za djecu svih naših odgojno-obrazovnih skupina, roditelje te djecu i odgojiteljice iz našeg susjednog vrtića Pučko otvoreno učilište.

Ciljevi: dramska igra kao temeljni način provođenja dramskog odgoja pruža mogućnost slobodnog izražavanja i oslobađanja stvaralačkih potencijala svakog djeteta.

Razvojne zadaće: izražavanje svojih potreba, osjećaja i opažanja, razvoj koncentracije, mašte i zapažanja, poticanje sigurnosti i samopouzdanja, empatija, uočavanje pitanja i problema te poticanje opažanja gledanjem, slušanjem, opipom i okusom, poticanje govorne artikulacije i improvizacije te stilske vježbe.

Izjave djece:

L.M. – „Najljepše mi je kada moje tete glume u predstavi! ˝

J.V. –„Sretan sam što sam postao glumac u vrtiću“

T.B. – „Smiješno mi je što misle da sam vještica. Ja sam kuharica!“

K.V. – „Bila sam jako sretna što sam glumila u ovoj lijepoj predstavi“

D.Đ. – „ Sviđaju mi se jako predstave u vrtiću. Moji prijatelji i tete su pravi glumci.“

Predstave su izvrsno prihvaćene kako od malih tako i od velikih gledatelja, a prolaz u zamišljeni svijet mašte nastavljamo i dalje. Mali glumci i pjevači već pripremaju čarobni scenski kolaž za Božić.

[foogallery id=”40655″]

 

 

Skip to content