“Duša Baranje” – posjet srednje, starije A i starije B skupine podcentra Višnjevac

Ovo predblagdansko vrijeme, tri skupine iz podcentra Višnjevac odlučile su začiniti s puno smijeha, veselja i čarolije. Tim povodom otišli smo na izlet u Baranju, točnije u Bilje na OPG Duša Baranje. Pri samom dolasku, dočekao nas je Djed Božićnjak. Osmjesi na licima djece sve su govorili – ako dozvoliš da te čarolija dotakne, onda ju i živiš. Mi smo ju živjeli tog dopodneva te ujedno imali priliku vidjeti domaće životinje – koze, ovce, svinje, konje, magarce, patke, kokoši, zečeve, psa i mačku.

Ako se netko i bojao neke životinje, Djed Božićnjak je svojim prisustvom i čarolijom to riješio. Djeca su imala priliku hraniti životinje, maziti ih, a neke manje i držati. Budući da je bilo vrlo hladno, prstiće smo ugrijali runeći kukuruz. Nakon posla uslijedio je predah uz topli čaj i sljezove kolačiće. Grijali smo se uz vatricu, a za kraj ovog čarobnog dopodneva, zaplesali smo i zapjevali s Djedicom. Kako bi ova čarolija bila još snažnija, upravo tog 6. prosinca 2023. godine, pao je i prvi snijeg!

Bio je to izlet koji ćemo dugo, dugo pamtiti, a vjerujemo na proljeće i ponoviti s nekim drugim radostima koje će nam naši ljubazni domaćini pripremiti!

[foogallery id=”40853″]

 

Skip to content