eTwinning seminar u Beču, Austrija, za pokretanje projekata u nastavi njemačkog jezika ili koristeći njemački jezik

Odgojiteljica mješovite vrtićke skupine – posebnog programa njemačkog jezika (“Blümchen”, podcentar Stribor), Bernarda Tomas, sudjelovala je na seminaru u Beču, pod nazivom: eTwinning Seminar für Volksschullehrkraefte und Kinderpaedagoginnen und -paedagogen”u periodu od 8. do 10. studenog 2023.

Seminar je okupio djelatnike i stručne suradnike pedagoge vrtića i osnovnih škola, govornike njemačkog jezika iz 8 europskih država ( Finska, Belgija, Luxemburg, Njemačka, Francuska, Austrija, Slovenija, Hrvatska).

Ova izvrsno organizirana edukacija ponudila je prilike za pokretanje eTwinning projekata na njemačkom jeziku, kao i mogućnost razmjene ideja i iskustava s drugim odgojiteljima i učiteljima, stručnim suradnicima.

Zanimljivim idejama potaknuti i vrlo motivirani, sudionici seminara, pokrenuli su osam projekata na njemačkom jeziku, od kojih se mješovita skupina s integriranim njemačkim jezikom priključila projektu Europaesche Weihnachtsbaum” u kojem sudjeluju osnovne škole iz Austrije, Njemačke, te vrtići iz Francuske i Hrvatske.

Izuzetno se veselimo suradnji i razmjeni iskustava s vrtićima i školama iz Europe, a usvojene nove vještine do kraja studenog, biti će podijeljene s članicama Zajednice učenja stranih jezika, te djelatnicama Dječjeg vrtića Osijek, podcentra Stribor.

Skip to content