Europski tjedan mobilnosti u podcentru Josipovac

[foogallery id=”39069″]

Europski tjedan mobilnosti obilježava se od 16.-22. rujna kako bi se ukazalo na važnost uvođenja i promicanja održivih prijevoznih sredstava i pozvao ljude na korištenje alternative vožnje automobilom. Poticanjem pojedinaca na odabir hodanja, rolanja i bicikliranja možemo smanjiti emisije ugljika i poboljšati kvalitetu zraka.

Cilj nam je bio osvijestiti djeci važnost kretanja te im ukazati na potrebu i mogućnost korištenja prijevoznih sredstva koja nisu štetna za naš okoliš.

Ovogodišnjem su se obilježavanju pridružile i dvije skupine iz PC Josipovac- starija A i mješovita vjerska skupina. Kroz cijeli tjedan svakodnevno smo išli u šetnje bližom i daljom okolicom vrtića. Tijekom šetnje upoznali smo neke prometne znakove, naučili kako se cesta prelazi na pješačkom prijelazu, tko su sve sudionici u prometu te koje vrsta prometa postoje. U sklopu obilježavanja posjetili smo željeznički kolodvor, rijeku Dravu, išli na izlet do šume, posjetili parkove i igrališta u blizini vrtića.

Kroz razgovore o prometu, važnosti kretanja i očuvanja okoliša, crtanje i učenje prometnih znakova, djeca su osvijestila da čak i malim promjenama kao što su odlazak u vrtić biciklom ili hodanjem odabiru zdraviji način života.

 

Skip to content