Festival znanosti – starija A skupina podcentra Ivančica

Starija A skupina Lavići 24. travnja sudjelovala je na radionici „Što nas pokreće“ u sklopu Festivala znanosti. Tema ovogodišnjeg festivala bila je „Inteligencija“ a navedena radionica bavila se poticanjem emocionalne inteligencije kod djece.

Radionicu je vodila knjižničarka FOOZOS-a Ljubica Nedić, koja je ugostila skupinu u samoj knjižnici fakulteta. Nakon upoznavanja svako dijete dobilo je „akreditaciju“ sa svojim imenom i logom Festivala znanosti. Gđa Ljubica djecu je pričom uvela u samu tijek radionice a zatim pročitala slikovnicu koja se bavi navedenom temom. Poticajnim pitanjima o pročitanom kod djece se razvijao govor, pamćenje, koncentracija, prepričavanje te sama emocionalna inteligencija.

Zatim su djeca mogla odabrati predloške crteža i obojiti ih po želji ili nacrtati nešto što ih se dojmilo iz same priče.

Zanimljivom igrom hodanja oko staze načinjene od knjiga djelovalo se na dječji fizički razvoj i koordinaciju. Usput je svako dijete moglo izabrati slikovnicu po želji te je prelistati a bilo im je omogućeno i upoznavanje same knjižnice, polica na kojima stoje knjige te sistem slaganja knjiga prema određenim naslovima.

Druženje smo priveli kraju ceremonijom podjele poklona (knjiga) u sjenici na dvorištu fakulteta a djeca su gđi Ljubici za zahvalu otpjevali nekoliko pjesama.

Skip to content