Festival znanosti u PC Latica

U suradnji sa sveučilištem J.J.Strossmayera i odjelom za kemiju i biologiju održan je još jedan Festival znanosti u PC Latica. Ove godine odlučili smo u goste pozvati stariju B skupinu PC Bubamara.

Tema ovogodišnjeg festivala bila je potraga za inteligencijom. Na radionici djeca su mogla naučiti o vrstama inteligencije, što je to test inteligencije, gdje pohranjujemo svoja sjećanja, te što je to fotografsko pamćenje… I ove godine je bilo mnoštvo zanimljivih pokusa, igrica, natjecanja te znanstveni kviz. Cilj ovih aktivnosti bio je ostvariti kontakte djece s jednostavnim znanstvenim pokusima na siguran i zanimljiv način, probuditi njihovo zanimanje za znanost i pružiti dodatna znanja i materijale za njihovo izvođenje, te razvoj suradničkog ponašanja.

Da je kemija zaista čarobna djeca su to vidjela kroz pokuse, mogli su vidjeti vodu kako „hoda“, izraditi svoju lava lampu, gledati šarenu kišu, napraviti dugu od bonbona i još puno, puno toga.

Radionicu smo naposljetku “začinili” zabavnom natjecateljskom igrom: Tko će brže, tko će više? Rezultat je bio neriješen te su sva djeca dobila simbolične nagrade kao zahvala za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu znanosti.

Zahvaljujemo se profesorici Animariji, studentima i našim dragim prijateljima iz PC Bubamara. Vidimo se i slijedeće godine!

Skip to content