Hrvatski olimpijski dan u dječjem vrtiću Josipovac

Hrvatski olimpijski dan, tzv. HOD naziv je za sportsku manifestaciju koja se obilježava svake godine 10. rujna kada je osnovan Hrvatski olimpijski odbor (1991.). Dan je posvećen promicanju važnosti bavljenja sportom kao i olimpijskih načela, mira, zajedništva, prijateljstva i tolerancije. Cilj manifestacije je razvijati svijest o važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima.

Ove godine, 11. rujna  obilježili smo Hrvatski olimpijski dan na nama svojstven način, kroz igru, puno smijeha i zabave.

Zajedništvo koje gradimo preduvjet je zdravog razvoja djeteta, zadovoljavanje njihovih potreba, stvaranja lijepih uspomena na dane djetinjstva i osjećaja uspješnosti svaki put kad neki zadatak uspješno izvršimo.

Vrtićke skupine Zvjezdice, Zečići, Mravići i Božje ovčice zajedno sa svojim odgajateljicama provele su cijelo jutro rekreirajući se na svježem zraku.

Obilježje ove manifestacije je bijela majica pa su djeca tako odjevena provela jutro u sportskom druženju u dvorištu vrtića. Djeca su se sjajno zabavila sudjelujući u raznim sportskim igrama i aktivnostima. Mali sportaši su pokazali svoju energiju i veselje u igri.

Odgajateljice su s ljubavlju i entuzijazmom vodile djecu kroz različite sportske izazove, potičući njihovu tjelesnu aktivnost i timski duh.

Djeca vrtića završila su ovaj poseban dan s osmijehom na licima, a obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana ostavilo je trajan utisak o važnosti sporta i zajedništva u njihovim srcima.

[foogallery id=”38988″]

Skip to content