Istraživanje tekstura u mlađoj jasličkoj skupini podcentra Maslačak

Dodir i tekstura djeci pomažu upoznati svijet oko njih. Poticajima smo potaknuli djecu na promišljanje o teksturama, oblicima i bojama. Igrajući se teksturama djeca su neposredno iskustveno spoznala neka svojstva predmeta i materijala kao što su tvrdo, mekano, šuškavo, glatko, bodljikavo, pahuljasto, rebrasto i sl.

Djeca mlađe jasličke skupine Mišići podcentra Maslačak eksperimentirala su različitim ponuđenim alatima za slikanje, uključujući svoje prste, spužve, kocke, kartone, razni neoblikovani materijali, te im je slikanje bilo zabavno osjetilno iskustvo. Bile su im ponuđene šetnje teksturama koje su im omogućile senzorno istraživanje rukama i stopalima. Djeca su uživala u istraživanju dok hodaju, pužu, sjede ili dodiruju.

Rezultat naše igre kroz teksture bilo je vrijeme provedeno u istraživanju, dodirivanju, komunikaciji, stvaranju onog što su htjeli i zabavi.

Ono što je kod ove igre važno je to što nije nešto što je teško izvesti, sve što nam je poslužilo kao poticaj nalazi se u našoj neposrednom okruženju. Na nama je samo da istražimo svim svojim osjetilima.

Skip to content